Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Απαλλαγή λόγω παραγραφής στη δίκη για το δρόμο Ωραιοκάστρου - Θεσσαλονίκης

Το δικαστήριο αποφάσισε να ενστερνιστεί την πρόταση του εισαγγελέα με την οποία η ζημία για το δημόσιο εκτιμάται τελικώς κάτω των 130.000 ευρώ άρα κάτω από το όριο για να θεωρηθεί το αδίκημα κακούργημα.
Ως εκ τούτου οι κατηγορίες μετατρέπονται σε πλημμέληματα και εφόσον έχει επίσης παρέλθει η 5ετία - καθώς το αδίκημα τελέστηκε πριν το 2007 - άρα υπάρχει παραγραφή και απαλλαγή των κατηγορουμένων.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο εδώλιο κάθησαν 26 άτομα (28 στο κατηγορητήριο - 2 έχουν αποβιώσει) εκ των οποίων ο πρώην αντιπεριφερειαρχης Δ. Ψωμιαδης, ο εν αργία αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλης και ο πρώην νομάρχης Κ. Παπαδόπουλος.
Οι 26 κατηγορούνταν για απιστία η οποία για ορισμένους αποδιδόταν με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου με τον οποίο προβλέπεται ακόμα και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Η υπόθεση αφορουσε την περίοδο 1997-2007, περίοδο μελέτης και κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με το βούλευμα να μιλουσε για υπερβάσεις με την ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμόταν αρχικώς στις 300.000 ευρώ.

Τσαμασλης : Καθαρός και ξάστερος


"Η δικαιοσύνη αποφάσισε να με απαλλάξει από τις κατηγορίες και να με αποδώσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης καθαρό και ξαστερο" δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση ο κ. Τσαμασλης ο οποίος μας ενημέρωσε ότι από την Τρίτη αυτοδικαίως θα επιστρέψει στα καθήκοντα του ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Πηγή: RThess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.