Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ένα πρώτο σχόλιο στην πρόταση του κ. Κουτρούκη (Πρόταση για συμφωνία στο πρόσωπο του μελλοντικού «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»)

Σε κανέναν δεν θα άρεσε να ξυπνήσει ένα πρωί και ν’ ανακαλύψει ότι ψήφησε ένα Δημοτικό Συμβούλιο όμηρο των αποφάσεων που ελήφθησαν από το προηγούμενο. Θα νιώθαμε λιγότερο ελεύθεροι.
Αλλ’ αυτό ακριβώς θα συνέβαινε με την αποδοχή της πρότασης του κ. Κουτρούκη για συμφωνία στο πρόσωπο του μελλοντικού «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» για την επόμενη δημοτική περίοδο 2014-2019.
Είναι αστείο το να θέλει να αποφασίσει το ίδιο Δ. Σ., που λόγω της συντεχνιακής λογικής της Διοίκησης, υπονόμευσε τον θεσμό αυτό, για λογαριασμό του νέου .
Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα ήταν «πολιτικά ορθό» αλλά και κοντά στις γκρίζες ζώνες όπου από πίσω μπορούν να συμβαίνουν πολλά.
Να με συγχωρείτε αλλά αν οι συμμετέχουσες παρατάξεις θέλουν να προσφέρουν σε επίπεδο θεσμικής θωράκισης και πολιτικής αξιοπιστίας ας δεσμευτούν ότι η θέση θα είναι άμισθη και τα χρήματα ας πηγαίνουν σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα ή σε προϋπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η ιδέα ότι το νέο Δ.Σ. που θα ελέγχεται από την νέα πλειοψηφία δεν θα λειτουργήσει καλύτερα από το προηγούμενο προσβάλλει τους Δημότες που θα το επιλέξουν.

Δημήτρης Λιοτήρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.