Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδριου που κατατέθηκε στη βουλή οικονομικού έτους 2009 (Απόρριψη δαπανών του δήμου Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας)

Δαπάνες λειτουργικές και μη
Με την 104/2009 Πράξη του VII Τμήματος του Ελ. Σ. κρίθηκε μη θεωρητέο το 56Α΄/2009 Χ.Ε., ποσού ευρώ 15.000, του Δ. Ωραιοκάστρου, που αφορούσε στην καταβολή μισθωμάτων για κλειστό χώρο στάθμευσης που είχε μισθώσει ο Δήμος προς χρήση των δημοτών, με την αιτιολογία ότι η εντελλόμενη δαπάνη δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου, ούτε συμβάλλει στην καλύτερη εκπλήρωση των σκοπών και της αποστολής του Δήμου, αφού η ποιότητα ζωής των δημοτών αναβαθμίζεται με την παρότρυνσή τους για χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και όχι με την επιβαρυντική για το περιβάλλον χρήση των ιδιωτικών οχημάτων τους.
του Δ. Καλλιθέας, που αφορούσε στην καταβολή αμοιβής για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δράση «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωση της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ' οίκον βοήθειας», με την αιτιολογία ότι μη νομίμως η δαπάνη αυτή, η οποία αφορούσε παροχή υπηρεσιών για λογαριασμό Δημοτικής Επιχείρησης, επιβάρυνε, όχι την Επιχείρηση, αλλά το Δήμο. Το ανωτέρω Χ.Ε. δεν επανυποβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.