Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Οργανώνεται το κόμμα της κ. Μπακογιάννη


Με μία ακόμη μετεγγραφή, αυτή της Αλεξάνδρας Πάλλη, θυγατέρας της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη–Πετραλιά, σηματοδότησε την ανακοίνωση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Πάλλη, μέλος στο παρελθόν της Κ.Ε. της Ν.Δ. και ενεργό στέλεχος του ΕΒΕΑ, το όνομα της οποίας ακουγόταν ως εκ των «δεδομένων» υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές, υπήρξε παραδοσιακή σύμμαχος της κ. Μπακογιάννη. Η συμμετοχή της στη Συμμαχία θεωρείται και συνέπεια της έντασης στις σχέσεις της με τη Ρηγίλλης όταν η ίδια ζητούσε το χρίσμα για τον Δήμο Γλυφάδας.
Στην 20μελή διοικούσα, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Κυριακή, δεν συμμετέχουν βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Ν.Δ., οι οποίοι πάντως θα αξιοποιηθούν εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, την άνοιξη. Στη σύνθεση διακρίνονται στελέχη με μικρή ενασχόληση με τα κομματικά δρώμενα, όπως οι Γιάννης Σταύρου, Ελπιδοφόρος Παππάς, Θάνος Καρβέλης, Αθηνά Τραχήλη, Κώστας Υφαντής και Ιουλία Κωστάκη, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές όπως ο Θ. Κοτσώνης (υφυπουργός επί ΠΑΣΟΚ), Γ. Γκλαβάκης (πρ. ευρωβουλευτής Ν.Δ.) και ο πολιτικός φίλος του Γ. Σουφλιά, πρώην βουλευτής Αρτας Γ. Παπαγεωργίου, πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Γ. Ανδρέου, Κ. Αναστόπουλος, Π. Καμάρας) αλλά και πρώην μέλη των κεντρικών οργάνων της Ν.Δ. όπως οι Ν. Ταχιάος, Σ. Τσίφτης, Βάσω Κόλλια, Δ. Γιαννουλάκης, Νίκη Αραμπατζή.
Ενεργό ρόλο αναλαμβάνουν τα στελέχη του γραφείου Μπακογιάννη, ο Γ. Οικονόμου ως εκπρόσωπος Τύπου, ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Δ. Ζαφειριάδης ως υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και ο έτερος στενός της συνεργάτης Π. Αντωνόπουλος ως υπεύθυνος οργανωτικού. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει ο πτέραρχος Συμεωνίδης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου, ο οποίος και θα λειτουργεί «αντ’ αυτής».
Η κ. Μπακογιάννη μεταβαίνει αύριο για διήμερη επίσκεψη στον νομό Εβρου, ενώ τη Δευτέρα μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο συνεδρίου, στο περιθώριο του οποίου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου

Πηγή:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_02/12/2010_424431

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.