Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

"Πνίγονται" από τα χρέη


   Δημοτικά μέσα ενημέρωσης και ΚΑΠΗ, βρίσκονται στην περιδίνηση από τα χρέη των ΟΤΑ.

    Στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί αναμετρώνται με τις περικοπές αποδοχών, ελέω μνημονίου, με στάσεις πληρωμών («Κανάλι 1», «Ξένιος», «Επικοινωνία»), με την περιστολή κοινωφελών εγχειρημάτων (ξενόγλωσσα προγράμματα του «Αθήνα 9,84»), καθώς και με το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, λόγω της μετατροπής των δημοτικών επιχειρήσεων σε Ανώνυμες Εταιρείες.

    Τα μικρόφωνα των σταθμών κινδυνεύουν να σιγήσουν, αν δεν καταφέρουν να πάρουν παράταση της προθεσμίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, ή να εξαιρεθούν από τον νόμο, που επιβάλλει τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες.

    Όταν, όμως, προτείνεται ως και η περιστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, τότε τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης φαντάζουν περιττή πολυτέλεια.

    Εξοργισμένοι, δηλώνουν και οι ηλικιωμένοι με τα ελλειματικά ταμεία των δήμων, που οδηγούν στην περιστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, ύστερα από τη σχετική έκθεση του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου.

    «Να κοιτάει τα της τραπέζης του και να αφήσει τα άλλα να τα λύσει η κυβέρνηση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Πρέκας, ένας από τους 150-200 καθημερινούς επισκέπτες το 1ο ΚΑΠΗ της Ν. Φιλαδέλφειας (Εφέσσου 4) και προσθέτει: «Από εμάς θα έρθουν να πάρουν χρήματα; Δεν τους φθάνει που μας μείωσαν τις συντάξεις μας κατά 2.000 ευρώ, κόβοντας τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.