Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίγειες ακμαιοκτονίες με εκνέφωση για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στις περιοχές του Ωραιοκάστρου και του Δρυμού.

Οι ψεκασμοί στην περιοχή του Ωραιοκάστρου θα γίνουν από τις 2.00 έως τις 3.00 σήμερα τα ξημερώματα (νύχτα 14ης προς 15 Σεπτεμβρίου), παρουσία ειδικών και εκπροσώπων τόσο της Νομαρχίας όσο και του Δήμου.
Στην περιοχή του Δρυμού οι ψεκασμοί θα γίνουν δύο ώρες νωρίτερα.
Κατά το διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.
• Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στον δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.
• Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός.
• Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα πριν την ώρα που περνά το ψεκαστικό και για μία ώρα μετά.
• Απομακρύνετε ή σταβλίστε τα ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους κατά τη διέλευση του ψεκαστικού.
Σε περίπτωση έκθεσης στην ουσία μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο 210-5212054 και 5212000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.