Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Αστέριος Γαβότσης: Ευθύνες σε Θ. Καράογλου & Σ. Αναστασιάδη για την εκλογική ήττα

Ευθύνες στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σάββα Αναστασιάδη και Θεόδωρο Καράογλου  επιρρίπτει για την εκλογική  ήττα της παράταξής του, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο τέως δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.


«Δεν καταφέρομαι εναντίον του κόμματος κεντρικά, όμως εδώ οι τοπικοί παράγοντες και ειδικά πρώην φίλοι μου βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης έβαλαν το χεράκι τους. Ο λόγος ίσως επειδή δεν ήμουν τόσο πολύ δεξιός, όπως ορισμένοι άλλοι συνυποψήφιοι. Δεν ήμουν αμιγώς δεξιός και αυτό ήταν προσωπική επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. Κατονόμασε, δε, τους βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη και Θεόδωρο Καράογλου, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμά Βράνο, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

 Στον κ. Καράογλου επιρρίπτει την ευθύνη της απόσυρσης από την παράταξη του κ.Αταμιάν-πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου το 2014-, αναφερόμενος μάλιστα σε μια απαξιωτική για τον κ. Αταμιάν και την οικογένειά του εκ μέρους του κ.Καράογλου στάση.

Στον κ. Αναστασιάδη επιρρίπτει την ευθύνη για τις μεταγραφές σε άλλους συνδυασμούς κάποιων στελεχών καθώς και την στήριξη που παρείχε σε στελέχη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου αναφερόμενος στην διπλή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με τον ίδιο τον κ.Αναστασιάδη  ομιλητή  που έκανε στην Λητή.

Στον κ. Βράνο(πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης) επιρρίπτει την ευθύνη για την στήριξη του στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο με αντάλλαγμα την επικείμενη τοποθέτηση της συζύγου του, ως Γ.Γραμματέα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο επιρρίπτει την ευθύνη της στήριξης από μέρους της Νέας Δημοκρατίας του παιδιού «του κομματικού σωλήνα» όπως χαρακτηριστικά είπε,  οδηγώντας έτσι την πλειοψηφία των πολιτών να υιοθετήσει τις άνωθεν κομματικές εντολές

Στον κ.Απ. Τζιτζικώστα επιρρίπτει την ευθύνη της στήριξης προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, μετά την αρνητική στάση του Δήμου Ωραιοκάστρου στα θέματα της αξιοποίησης της λατομικής ζώνης του Μεσαίου και του δανειοθαλάμου της περιοχής Δρυμού.

 Επίσης, ο απερχόμενος δήμαρχος αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος και αναφέρθηκε στην δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του για απώλεια εσόδων 3.300.000 στον πρώην δήμο Καλλιθέας και στην διεκδίκηση που πρέπει να γίνει από την επόμενη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου."Άρα μήπως η στήριξη στη νέα διοίκηση του κ.Σαραμάντου αποβλέπει στο να ξεχαστεί αυτή η διαδικασία. Ξέρετε πολύ καλά τρία χρόνια μετά τη καταδίκη θα πρέπει ο δήμος τα χρήματα να τα ζητήσει πίσω διότι θεωρούνται διαφυγόντα έσοδα. Μήπως υπάρχει μία συμφωνία η νέα διοίκηση ή οποιαδήποτε άλλη διοίκηση προκύψει να ξεχάσει να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο την υπόθεση για να χρεωθεί ο κ. Σαραμάντος και δυστυχώς όσους ενέπλεξε, οι άλλοι 20, τα χρήματα πίσω;" τόνισε ο κ. Γαβότσης.

Στην συνέχεια ο κ. Γαβότσης αναφέρθηκε στα εσωτερικά προβλήματα που είχε με την αποχώρηση στελεχών της παράταξής του αλλά και στα έργα τα οποία μετά τις εκλογές βγαίνουν συνεχώς και για τα οποία δεν είχε γίνει πιστευτός.
«Δεν θα ξαναασχοληθώ είπε, αλλά αν δώ ότι το έργο το οποίο είναι σε εξέλεξη δεν γίνεται, τότε η νέα διοίκηση θα με βρεί απέναντι»

Ο κ. Γαβότσης αναγνώρισε επίσης ότι έγιναν και πολλά λάθη από πλευράς διοίκησης αλλά και προσωπικά δικά του. «Δείλιασα, δίστασα και όταν έπρεπε δεν έκανα τις αλλαγές τις απαραίτητες, όταν έπρεπε να γίνουν. Δεν τόλμησα να κάνω αυτές τις αλλαγές, φοβούμενος τη διάσπαση της παράταξης. Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα», υπογράμμισε.

Ο τέως δήμαρχος εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε, μετά το άσχημο για τον ίδιο, εκλογικό αποτέλεσμα. «Εάν είχα εκλάβει το αποτέλεσμα ως προσωπική ήττα και αποδοκιμασία θα παρέμενα, αλλά αφού η ήττα προήλθε από άλλα πρόσωπα, για μένα ήταν δυσβάσταχτο για τις αρχές μου να παραμείνω και να συνεχίσω σε ένα τοξικό περιβάλλον». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο τέως δήμαρχος είχε έτοιμη την παραίτησή του από την Τετάρτη πριν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ακούστε όλη την τοποθέτηση του κ.Γαβότση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.