Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Επίσκεψη στο Μεσαίο απο εγγόνια Άγγλων που είχαν πολεμήσει πριν 100 χρόνια στα βουνά του χωριού Μεσαίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ!
Την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου 2016 επισκέφτηκαν το χωρίο μας τα εγγόνια μερικών Άγγλων που είχαν πολεμήσει πριν 100 χρόνια στα βουνά του χωριού Μεσαίου. Ήρθαν να δούνε ότι απέμεινε από τον πόλεμο των προγόνων τους, στα βουνά μας.
Μετά από την εξερεύνηση τους, πέρασαν από την ταβέρνα "Ανταμα" του χωριού για φαγητό και ξεκούραση. Αργότερα τίμησαν τον Σύλλογο μας αφού επισκέφτηκαν το Πνευματικό μας Κέντρο ώστε, να δούνε τις παραδόσεις και τους χώρους που διαθέτει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου. Αρχικά είδανε το γραφείο και την βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας. Ενθουσιάστηκαν με την ποντιακή λύρα και το νταούλι καθώς και με όλη την παράδοση που την κρατάμε εδώ και χρόνια! Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μουσείο που διαθέτει "πλούσιο" υλικό από φωτογραφίες των πρώτων κατοίκων του Μεσαίου. Επίσης στο χώρο αυτό υπάρχει έκθεση με χειροποίητα είδη. Οι Άγγλοι έμειναν άναυδοι από τα έργα χειροτεχνίας των τμημάτων μας, ειδικότερα των μικρών παιδιών.
Την επίσκεψη αυτή την κανόνισε ο Μαυρίδης Θεοδόσιος και τον ευχαριστούμε πολύ, διότι πρόβαλε το χωριό και τον Σύλλογο μας στη μισή Αγγλία!!
(για περισσότερες φωτογραφίες υπάρχει άλμπουμhttps://www.facebook.com/media/set/… )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.