Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΙΑΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ. Του Ηλία Καραγκουνίδη

Οι εξελίξεις που πλανώνται πάνω από την Ν.Δ. αποτελούν το ενδεχόμενο να βγει τραυματισμένη από τις εσωκομματικές εκλογές, παρά τις δεσμεύσεις και των τεσσάρων ότι πριν από καθετί προέχει η διασφάλιση της ενότητας του κόμματος. Μετά από τρεις επανωτές ήττες, η Ν.Δ. θα πρέπει να γίνει ένα συμμετοχικό κόμμα απ όπου θα αναδυθούν αποτελεσματικές πολιτικές, για να μπορέσει να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία της και να εκφράζει τεκμηριωμένες θέσεις μακριά από αντιπολιτευτικούς λαϊκισμούς.
Με εξαίρεση την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατάφερε κατά πολλούς να κάνει την Ν.Δ. ένα κόμμα σαν την Πολιτική Άνοιξη και να καταγράψει τα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία της, βέβαια κάτω από συνθήκες που επέβαλε η μεγάλη οικονομική κρίση, ήταν ο μόνος που δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά την εκλογική ήττα του Ιανουαρίου, κάτι που έκαναν όλοι οι διατελέσαντες αρχηγοί, να παραιτούνται μετά από μια ήττα του κόμματος επί της θητείας τους.
Τώρα έπειτα και από την παραίτηση του Βαγγέλη Μειμαράκη , η Ν.Δ. ξαναμπαίνει στον κύκλο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, με τον ίδιο να αισθάνεται ταυτισμένος με το κόμμα, τονίζοντας σε όλους τους λόγους του ότι ήταν παρών και στα πάνω της και στα κάτω της και στις χαρές και στις στεναχώριες και ότι η Ν.Δ. καλείται από τους πολίτες να απαντήσει θετικά στις ανησυχίες τους, δηλαδή να δώσει διέξοδο στις αγωνίες τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να είναι σύγχρονος και ανοιχτός σε νέες ιδέες, να είναι ο πολιτικός της νέας γενιάς και το άνοιγμα στους πολίτες είναι για τον ίδιο το πιο σημαντικό, γιατί μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα μπορέσει το κόμμα να έρθει κοντά στην κοινωνία, αλλά και στους νέους που όπως τονίζει η Ν.Δ. έχει πάρει διαζύγιο, προσδοκώντας στην επαναπροσέγγιση τους.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος λόγω του ασυμβίβαστου δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, πυροδότησε σενάρια περί διαρχίας στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, υποστηρίζει ότι το παιχνίδι παίζεται στο κοινωνικό πεδίο, θέλει να αλλάξει όσα κρατάνε το κόμμα στο χθες και λόγω ότι είναι νέος στην ηλικία και άφθαρτος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αντίπαλο δέος του Τσίπρα.
Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνεται στην λαϊκή δεξιά στηρίζοντας την υποψηφιότητα του στο ότι δεν είναι από κανένα πολιτικό τζάκι, άρα δεν έχει πολιτική προίκα, δεν έχει μηχανισμούς. Είναι αυτός που κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι η Ν.Δ. φταίει που οι άνεργοι της γύρισαν την πλάτη, γιατί δεν εξήγησαν καθαρά ότι μόνο με μια Ευρωπαϊκή δεξιά θα μπορούν οι άνεργοι να βρουν δουλειά.
Στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2009, είχαν στηθεί 1550 κάλπες σε 1040 εκλογικά κέντρα και η εγγραφή είχε οριστεί σε 2 ευρώ. Δεν απομένει να δούμε σε μια εβδομάδα πια θα είναι η προσέλευση του κόσμου γιατί θα είναι και ένα βασικό στοιχείο για τις μετέπειτα εξελίξεις για το κόμμα της Ν.Δ.

ΗΛΙΑΣ Π. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.