Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Γαβότσης Αστέριος:ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ Δ. ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ!

Θα περίμενε κανείς, πως τουλάχιστον σε μια τόσο εύθραυστη και δύσκολη κοινωνική περίοδο που βιώνει η ελληνική οικογένεια, η προσοχή και κυρίως η ευαισθησία της δημοτικής αρχής, αν μη τι άλλο θα περίσσευε. Τη στιγμή μάλιστα, που άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ανέχειας, βιώνοντας τραγικές ελλείψεις ακόμα και στο πιο βασικά είδη διατροφής.
Όμως το τσουνάμι αδιαφορίας του αλαζόνα δημάρχου παρασύρει κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για πράξεις ανθρωπισμού. Ο αλαζόνας δήμαρχος αδιαφορεί επικίνδυνα για τους συνανθρώπους μας που η φτώχεια και η ανέχεια μπορεί να τους φέρει στα όρια ακόμα και ενός κοινωνικού αποκλεισμού.
Το «κοινωνικό» παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου άνοιξε και έκλεισε ουσιαστικά στα χαρτιά.
Μόνο μία φορά μέσα σε περίπου επτά μήνες, τα τρόφιμα τα οποία συγκεντρώθηκαν έφτασαν στα χέρια οικογενειών με παιδιά που πραγματικά τα είχαν ανάγκη. Η προσφορά των καθημερινών βασικών αγαθών από επιχειρήσεις και καταστήματα ήταν καταιγιστική. Ο ωχαδερφισμός της δημοτικής αρχής όμως έκλεισε το «κοινωνικό» παντοπωλείο όπως ακριβώς το άνοιξε. Χωρίς κανέναν σκοπό. Με τα τρόφιμα να σαπίζουν στις αποθήκες. Μάλιστα, οι δικαιολογίες που ψέλλισε στον τύπο (Εφημερίδα Δημοκρατία- Ιούνιος) όταν η αλαζονική του αδιαφορία είδε το φως της δημοσιότητας, ήταν το λιγότερο τραγικές. Μίλησε για την ολοκλήρωση της καταγραφής των οικογενειών τον Μάιο. Την ίδια ώρα υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής, ανοίγει τις πόρτες του μόνο για μία ημέρα!!
Το καλοκαίρι πέρασε και το «κοινωνικό» παντοπωλείο δεν στάθηκε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που το είχαν ανάγκη. Και που τώρα ακόμα οι πόρτες του παραμένουν ερμητικά αμπαρωμένες.
Όλοι οι δήμοι της επικράτειας συναγωνίζονται σε κοινωνική προσφορά, προτάσσοντας μάλιστα την λειτουργία και  την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν τα κοινωνικά παντοπωλεία στους δημότες τους.

Για το λόγο αυτό η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης ΑΠΑΙΤΕΙ την άμεση λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Ωραιόκαστρου προς ανακούφιση των οικογενειών, που χρειάζονται ουσιαστική συμπαράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.