Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ: "Να προχωρήσει ο δήμος Ωραιοκάστρου στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ"


Το μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων του νερού έχει αποτύχει σε όλη την Ευρώπη αλλά και όπου αλλού εφαρμόστηκε. Μάλιστα, αρχής γενομένης από το δήμο του Παρισιού, άρχισε η επιστροφή της ύδρευσης στο δημόσιο. Και ενώ αυτά γίνονται στην Ευρώπη, στην Ελλάδα που κάποιοι την αντιλαμβάνονται σαν μια μακρινή επαρχία της Ευρώπης, συνεχίζουν το διαγωνισμό πώλησης του νερού της ΕΥΑΘ σε ιδιώτη.

Όλοι οι δήμοι και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την παρωχημένη εξέλιξη. Είναι όμως η ώρα να μπουν στη μάχη και οι πολίτες. Να  εκφραστούν και να πάρουν θέση οι  πολίτες,  οι οποίοι  θα καλεστούν αύριο μεθαύριο να «πληρώσουν το μάρμαρο» της ιδιωτικοποίησης με τις αυξημένες τιμές. Δήμοι, παρατάξεις, κινήσεις πολιτών με τον συντονισμένο αγώνα τους μπορούν να σταματήσουν τις διαδικασίες της ιδιωτικοποίησης και να προστατεύσουν το νερό, που είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται.

Θα πρέπει λοιπόν να πάρουν το λόγο οι πολίτες. Για το λόγο αυτό καλούμε  τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου να προχωρήσει άμεσα, χωρίς να χρονοτριβεί, τις διαδικασίες για  τη διεξαγωγή  δημοψηφίσματος, με το απλό ερώτημα ναι ή όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού της ΕΥΑΘ. 

Επίσης, καλούμε τους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου, να συμμετάσχουν  στην  πανευρωπαϊκή καμπάνια συλλογής υπογραφών, «Right to Water» (Δικαίωμα στο νερό), που έχει στόχο  να αναγνωρισθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση στο νερό και να αλλάξει η  ευρωπαϊκή πολιτική  στο θέμα  αυτό. 

Αστέριος Γαβότσης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.