Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση χαλά τα σχέδια του δημάρχου Ωραιοκάστρου. Tου Χρήστου Χαραβόπουλου


Δεν έχουν τέλος οι ακυρώσεις παράνομων κατατμήσεων και απευθείας αναθέσεων της σημερινής διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου. Μέχρι τα μέσα του περασμένου μήνα οι ακυρώσεις είχαν ξεπεράσει τις δέκα, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας να... σταματά τα σχέδια του δημάρχου Ωραιοκάστρου, ο οποίος δείχνει να μην καταλαβαίνει τι γίνεται τριγύρω του.
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας σε πρόσφατη συνέντευξή του και με αφορμή τις πρόσφατες καταδίκες αιρετών αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων σε δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους δήλωσε ότι η υπηρεσία του είναι πολύ αυστηρή με τις απευθείας αναθέσεις υποστηρίζοντας ότι μπορεί κάποιος να καταλάβει πολύ καλά πότε θα πρέπει να αιτιολογηθεί μια απευθείας ανάθεση.
Ένας από τους δήμους που οι... επιστροφές δίνουν και παίρνουν είναι όπως φαίνεται και ο δήμος Ωραιοκάστρου. Και μάλλον δεν είναι από αυτούς που... έχουν πάρει το μήνυμα που έστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σύμφωνα με τον κ. Καρούντζο, πάρα πολλοί δήμαρχοι έχουν συμμορφωθεί και είναι σε ένα επίπεδο αρκετά καλό, αλλά μάλλον σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Μόνο κατά τον Φεβρουάριο ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια πέντε παράνομες απευθείας αναθέσεις.
Όλα αυτά φυσικά γίνονται εις βάρος των δημοτών, καθώς αν η σημερινή δημοτική αρχή προχωρούσε σε διαγωνισμούς και όχι σε απευθείας αναθέσεις, θα μπορούσε να εξασφαλίσει όχι μόνο διαφάνεια αλλά και καλύτερες τιμές. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν απασχολεί τον Δ. Σαραμάντο, ο οποίος συνεχίζει την... τακτική που ακολουθούσε και ως δήμαρχος Καλλιθέας. Θα πρέπει όμως να καταλάβει ότι κάποια στιγμή τα... ψέματα τελειώνουν και θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσει στους κατοίκους του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια χαμένη τετραετία βλέποντας τον τόπο τους να ρημάζει από την ανυπαρξία της σημερινής διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.