Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Αναπτυξιακό περιβάλλον. Της Μαρίας Χατζή


Σ΄αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε, θα πρέπει ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες από όλες τις περιοχές του νέου δήμου, να συνεργαστούμε για να αναπτυχθεί ένα φιλοπεριβαλλοντικό κίνημα που θα αλλάξει τις συνειδήσεις και θα επιβάλλει λύσεις.
Λύσεις όπου ο σεβασμός του περιβάλλοντος θα είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Εκτάσεις γεμάτα σκουπίδια και μπάζα, συγκέντρωση αποβλήτων που τα χαρακτηρίζουν μη επικίνδυνα, καπνοί από διάφορες ανεξέλεγκτες καύσεις,
που γίνονται τοξικά δηλητήρια, που όταν από τον αέρα καταλήγουν στο έδαφος και στα νερά της περιοχής, κοντά στην οποία μάλιστα αναπτύσσονται και παραγωγικές δραστηριότητες, μιλάμε κυριολεκτικά για αργή αυτοκτονία των ανθρώπων που δηλητηριάζουμε το περιβάλλον και τελικά τον ίδιο τον εαυτό μας.
Και η δημοτική αρχή τι κάνει; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει την κατάσταση και να μην παρεμβαίνει. Εδώ μιλάμε για εγκλήματα, και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες της διοίκησης Σαραμάντου είναι τεράστιες, διότι έχει αφήσει την περιοχή να μετατραπεί νομίμως η παρανόμως, σε μια απέραντη επικίνδυνη χωματερή.
Για να υπάρξει λοιπόν αναπτυξιακό περιβάλλον, θα πρέπει να υπάρχουν χώροι ανακυκλώσεως, βιομηχανικών και οικοδομικών αποβλήτων, και να εξασφαλίζονται χωροταξιακά οι περιοχές στις οποίες θα μπορούν να εγκατασταθούν οι κάθε είδους οικονομικές εκμεταλλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.