Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Προβλήματα ασήμαντα για τον δήμαρχο αλλά σημαντικά για εμάς. Tου Νίκου Παπαδόπουλου


Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Μυγδονία, είναι αυτό της αστικής συγκοινωνίας. Αυτό μπορεί να είναι ασήμαντο για το σημερινό δήμαρχο, για εμάς όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Υπάρχουν πολίτες που αναγκάζονται να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στην πλησιέστερη στάση, και εκεί να περιμένουν με τις ώρες μέχρι να έρθει το αστικό για να μπορέσουν να κατέβουν στην πόλη.
Η συγκοινωνία είναι ένα πρόβλημα καθημερινότητας, και κυρίως για τα παιδιά μας στα βραδινά δρομολόγια (που μένουν ξεκρέμαστα). Πέρασαν σχεδόν δυόμιση χρόνια και η διοίκηση του Σαραμάντου δεν έκανε απολύτως τίποτα για τη βελτίωσή της. Προεκλογικά είχε βέβαια υποσχεθεί ότι μία από τις πρώτες του ενέργειες θα ήταν η λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας, και τώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Αυτό επειδή είναι πρόβλημα για τους πολίτες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, ιδιαίτερα όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε με δυναμικό πλέον τρόπο άμεσες λύσεις, τόσο από τη διοίκηση Σαραμάντου όσο και από τον ΟΑΣΘ.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους της Μυγδονίας είναι οι λακκούβες που εδώ και δυόμιση χρόνια βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση. Λακκούβες, χαλίκια και λάσπες κάνουν την οδήγηση μια άκρως επικίνδυνη υπόθεση, με πολλές παγίδες και για πεζούς και για αυτοκίνητα. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, και ειδικά οι επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τι υπάρχει στο δρόμο δεν προλαβαίνουν να κόψουν ταχύτητα προκαλώντας ζημιές στα οχήματά τους.
Και εμείς που ξέρουμε τους δρόμους, πολλές φορές αλλάζουμε ρεύμα κυκλοφορίας για να αποφύγουμε τις λακκούβες και περνάμε στο αντίθετο ρεύμα. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει και η σημερινή διοίκηση δείχνει να είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Περιμένει απαντήσεις γιατί δεν επιτρέπεται στην εποχή μας, οι συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους να είναι τόσο ανυπόφορες. Δεν επιτρέπεται και δεν το αντέχουμε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.