Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : «Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ» Του Ηλία Καραγκουνίδη


Η εμπιστοσύνη, είναι ο ομφάλιος λώρος που μας κρατάει δεμένους με την πολιτική και που τροφοδοτεί την ικανότητά της να αντιμετωπίζει και να επιλύει κατάλληλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Εκτός από την εμπιστοσύνη, ο δεύτερος πόρος της πολιτικής είναι η ηγεσία. Η εμπιστοσύνη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της ηγεσίας και επομένως από το κύρος με το οποίο πρέπει να είναι προικισμένη. Το κύρος αυτό, αποκτά όμως ζωτικότητα από το προσωπικό χάρισμα, και είναι αλήθεια ότι σε ένα δημοκρατικό σύστημα, μπορεί πρόσωπα στερούμενα αυτής της «εξαιρετικής ιδιότητας» να κατακτήσουν μια δημόσια θέση και επομένως έναν ρόλο εξουσίας.
Μια τέτοια θέση, αυτή του Δημάρχου, πριν από ένα χρόνο κατέκτησε ο Σαραμάντος. Υποσχέθηκε ότι θα είναι δήμαρχος για όλες τις δημοτικές κοινότητες, της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και φυσικά και του Ωραιοκάστρου. Στον «σακάτικο» όμως αυτό χρόνο, έδειξε ότι «υποφέρει», και ότι όσο και αν προσπαθεί να γιατρευτεί και να σηκωθεί λίγο ψηλότερα, δεν μπορεί. Εξακολουθεί να θεωρεί το Ωραιόκαστρο κάποια «Ρωμαϊκή Επαρχία» και τους πολίτες του, υπάκουα στρατιωτάκια.
Έβλεπα λοιπόν την μεγαλοπρέπεια και το «φούσκωμα» που είχαν τα μέλη της Διοίκησής του, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, στο χορό της Δόξας Πενταλόφου (γελούσανε, τρώγανε,… και δεν βαριέσαι, ας είναι απλήρωτοι τόσοι εργαζόμενοι στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Στο κάτω κάτω ας βρούνε από αλλού χρήματα να ζήσουν τις οικογένειές τους). Και στον χορό του ΔΑΣΩ, του μεγαλύτερου σε μέλη αθλητικού συλλόγου του Δήμου, να μην παρευρίσκεται κανείς. Προσπαθούσα με μεγάλη μου θλίψη, για τους διοικούντες που ξοδεύουν όχι μόνο χρόνο αλλά και χρήματα, για τις εκατοντάδες παιδιά που έχει ο ΔΑΣΩ, να βρω τουλάχιστον την σκιά τους, ένα μέλος του σώματός τους. Τίποτα. Παντού μια ερημιά, δίχως στάλα νερό. Απόντες από τις ψυχές των παιδιών, που προσπαθούσαν να μας δείξουν αυτά που μαθαίνουν μέσα στον σύλλογο. Απόντες από τις καρδιές των διοικούντων, των προπονητών, των δασκάλων, των αθλητών του ΔΑΣΩ.
Κρίμα Σαραμάντο. Πίστευα ότι κάποια στιγμή της ζωής σου, θα είχες ακούσει ένα τραγούδι του Μίκη που λέει : «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα.»

Υ.Γ. : Για να μην αδικήσω κανέναν, στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και είναι προς τιμήν τους, ο Επικεφαλής της Παράταξης Πολιτεία με όραμα Αστέριος Γαβότσης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ανέστης Πολυχρονίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρασσαβίδης.

Ηλίας Καραγκουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.