Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νίκος Μπάτος: Με το βήμα της χελώνας προχωρά η υλοποίηση των έργων από τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΥΘΜΟΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Με το βήμα της χελώνας προχωρά η υλοποίηση των έργων από τη διοίκηση του Δήμου.
Χρειάστηκε ένας χρόνος  για να γίνει ένα  έργο, το οποίο παρέλαβαν πανέτοιμο ως προς τον σχεδιασμό, τη δημοπράτηση, την υπογραφή της σύμβασης, την εγκατάσταση του εργολάβου μέσα στο 2010 και την πλήρη διασφάλιση - εισροή στο ταμείο του Δήμου, του ποσού 230.000€ από επενδυτικό πρόγραμμα.
Τα χρήματα εδώ και ένα χρόνο βρισκόταν έτοιμα και παρέμεναν στο ταμείο.

Παρά τα ανωτέρω οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το έργο κατασκευάσθηκε και δόθηκε προς χρήση.
Θέλουμε να επισημάνουμε όμως, ότι εμείς όχι μόνον δεν αντιδράσαμε, από την έναρξη μέχρι την αποπεράτωση του έργου, απεναντίας συνεργασθήκαμε για την υλοποίησή του.
Σε αντίθεση με όλα όσα έπραξε η τότε αντιπολίτευση αλλά και κάποια μέσα επικοινωνίας, και ελάχιστοι πολίτες που με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, με καταγγελίες και μηνύσεις σε βάρος μας που υπέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου, προσπαθώντας να παρεμποδίσουν την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, που για την επιτυχία του αγωνισθήκαμε για τρία (3) ολόκληρα χρόνια.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική Υπηρεσία, στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και συνεργάτες της Διοίκησής μας, που είδαν τους κόπους όλων αυτών των ετών να πραγματοποιούνται έστω και με καθυστέρηση.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι τρεις (3) κόμβοι, τώρα ξεκινά η ασφαλτόστρωση της οδού Κομνηνών, η οποία περίμενε επίσης εδώ και ένα χρόνο.
Το έργο αυτό αποτελεί υπόλοιπο τμήμα μιας μεγάλης μελέτης ασφαλτοστρώσεων συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομ. ευρώ, η οποία υλοποιήθηκε κατά το μεγαλύτερο τμήμα το 2010.
Το κονδύλι για τις υπόλοιπες ασφαλτοστρώσεις είναι επίσης διασφαλισμένο και βρίσκεται στο ταμείο του Δήμου.

Γιατί τα δυο αυτά έργα δεν έγιναν ταυτόχρονα, αφού τα παρέλαβαν έτοιμα και με τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου;

Με τον ρυθμό αυτό που ακολουθεί η διοίκηση Σαραμάντου αναρωτιέται κανείς τι θα απογίνουν τα υπόλοιπα έργα τα οποία επίσης παραδώσαμε με έτοιμες μελέτες για υλοποίηση και ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Αναφερόμαστε στα δυο μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Ωραιοκάστρου, τον Πολυχώρο Πολιτισμού – Αθλητισμού της Γαλήνης και το Ανοικτό θέατρο, για τα οποία ο Σαραμάντος καταβάλλει κάθε προσπάθεια, για να τα εξαφανίσει, προς ικανοποίηση ελαχίστων παρόδιων κατοίκων.

Αντί να απαιτήσει τα χρήματα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία είναι εντεταγμένα (και ήδη έχει αποπληρωθεί η πρώτη φάση της κατασκευής), αποκρύπτει τα ποσά από το Τεχνικό Πρόγραμμα και μόνον κατόπιν των προσφυγών μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμμορφώνεται και τα επανεμφανίζει, διακινδυνεύοντας να χάσει τα χρήματα από τα προγράμματα, ύψους 2.500.000€.

Κυρίως όμως η ανικανότητα της διοίκησης Σαραμάντου πλήττει την σχολική στέγη, για την οποία παραδώσαμε έτοιμες τις μελέτες κατασκευής και τα οικόπεδα, τα οποία παραχωρήθηκαν για τα σχολεία και βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο 6ο 12/θέσιο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου στην περιοχή ΟΑΕΔ και στο 3ο 12/θέσιο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στο Ο.Τ. 78 στο Παλαιόκαστρο που είναι εντεταγμένα στο ΣΔΙΤ.
Τα έργα αυτά έχουν ήδη δημοπρατηθεί και έχει επιλεγεί ο εργολάβος.
Γιατί καθυστερεί η έναρξη κατασκευής τους;
Οφείλεται σε αδράνεια ή υπάρχει σκοπιμότητα, έτσι ώστε να παρουσιαστεί ως δικό του έργο;

Επίσης αναφερόμαστε στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου στο Ο.Τ. 72, στο 4ο Γυμνάσιο 9/θέσιο στη Γαλήνη, στο 5ο Δημοτικό σχολείο στη Γαλήνη, την ίδρυση του οποίου επιτρέψαμε και συναινέσαμε να χρησιμοποιηθεί προσωρινά στο Μελισσοχώρι, στο 4ο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου στο Ο.Τ. 104 στα Πεύκα και στην προσθήκη 6 αιθουσών στο 1ο Δημοτικό, για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και έπρεπε να προταθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
Προφανώς η εύκολη και συμφέρουσα για τον ίδιο λύση, που προτιμά ο Σαραμάντος είναι να μισθώνει κτίρια πληρώνοντας υπέρογκα ποσά όπως π.χ. 120.000€ το χρόνο στο Μελισσοχώρι για Δημοτικό και Γυμνάσιο ή να καταργεί σχολεία όπως στο Μεσαίο.

Αναρωτιέται εύλογα ο κάθε πολίτης όταν βλέπει ότι δεν προχωρούν τα ώριμα έργα, ποιά αλήθεια μπορεί να είναι τα νέα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της διοίκησης για το μέλλον του Ωραιοκάστρου;

Ακόμη ανησυχεί δικαιολογημένα ο πολίτης του Ωραιοκάστρου, όταν βλέπει τον Σαραμάντο να διαθέτει για το Ωραιόκαστρο 34.031€, για τη Μυγδονία 768.000€ και για τα ανύπαρκτα έργα της Καλλιθέας 2.227.000€.

Είναι βέβαιο ότι δεν αρκεί που απλά ανησυχούμε, χρειάζεται διαρκής αγώνας, διεκδίκηση και κυρίως έλεγχος – έλεγχος – έλεγχος, για να επιβάλλουμε την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση.
Επιβάλλεται να περιοριστεί (γιατί δεν είναι εύκολο να σταματήσει) αυτός ο καλοστημένος πελατειακός μηχανισμός εξουσίας, που λειτουργεί για αλλότρια οφέλη, σε βάρος των πολιτών και της ανάπτυξης και προόδου της πόλης.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ.& fax 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.