Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στο επίκεντρο οι εργασιακές σχέσεις


Στο επίκεντρο οι εργασιακές σχέσεις
   Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΒ της ΓΣΕΕ της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, θα έχει στις 4.30 το απόγευμα, στο υπουργείο Εργασίας, (Σταδίου 29) η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, για το περιεχόμενο των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας.

    Οι επιχειρησιακές συμβάσεις σε όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θα είναι ένα βήμα, ώστε να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και να μην μείνει κόσμος στον δρόμο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». ο κ. Γ.Κουτρουμάνης σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει ένας "οδικός χάρτης" για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Εργασία και το Σάββατο με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης καθώς και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας σε ορίζοντα τετραμήνου, προτείνει ο ΣΕΒ. Στα εργασιακά οι προτάσεις του ΣΕΒ προβλέπουν ακόμη να μειωθεί στο μισό (από 8 σε 4 %) το ποσοστό των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.α.), να αναθεωρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται στη μελέτη για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα του ΣΕΒ, που παρέδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη.

    Συνάντηση Κ.Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    "Να πληρώσουν και οι έχοντες" ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

    "Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν 'καβούρια' μέσα στην τσέπη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για "πόνο μεγάλο και αβάσταχτο", για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση. "Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς" σημείωσε.

    Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε: "Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.