Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Και τσιμπάει... και πονάει!

Συντάχθηκε απο την Εφημερίδα Karfitsa

  • Φαίνεται πως εκεί στον Πεντάλοφο κινούνται με αργούς ρυθμούς. Δεν εξηγείται αλλιώς η καθυστέρηση των έργων του δημάρχου Δ. Σαραμάντου. Αν και δήμαρχος εδώ και 8 χρόνια, δεν κατάφερε να κάνει κάτι για τις πλημμύρες στην περιοχή και για μια ακόμη φορά η Φιλαδέλφεια παρέμεινε αποκλεισμένη, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
  • Τα έργα που θα θωράκιζαν την περιοχή παρέμειναν σχέδια επί χάρτου και η περιβόητη γέφυρα της Φιλαδέλφειας κατέληξε να αποτελεί το… «γεφύρι της Άρτας». Ο δήμαρχος της φαίνεται πως δεν… πρόλαβε να κάνει κάτι και ζητά την ψήφο των δημοτών του νέου δήμου Ωραιοκάστρου για να κάνει όλα αυτά που δεν πρόλαβε για 8 ολόκληρα χρόνια…
  • Κοιτάζοντας τις δυο εξέδρες που είχαν στηθεί στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για την «κολοβή» στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σε έπιανε μια μελαγχολία. Η απουσία του Κάρολου Παπούλια λειτούργησε ως «άλλοθι» για πολλούς, κοινοβουλευτικούς και μη, που δεν έβρισκαν άλλους ενδιαφέροντες λόγους να παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη.
  • Από τους κυβερνητικούς διακρίναμε μόνο δύο βουλευτές και από τη ΝΔ άλλους δύο, τον Κώστα Γκιουλέκα και τον Σάββα Αναστασιάδη. Οι υπόλοιποι που ήταν; Μάλλον είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν.
  • Μόνο ο ΛΑΟΣ παραβρέθηκε σύσσωμος, με τους Βελόπουλο και Κολοκοτρώνη να κάθονται στην πρώτη γραμμή των καλεσμένων.
  • Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος προγραμμάτιζε να παρακολουθήσει την παρέλαση, την έχασε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Το αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αθήνα, προσγειώθηκε με την… τρίτη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
  • Οι μόνοι που έσπευσαν να πιάσουν θέση στην εξέδρα ήταν οι αυτοδιοικητικοί και αυτοί για ευνόητους λόγους. Είναι η… εποχή τους βλέπετε.  Παπαγεωργόπουλος, Ψωμιάδης, Τζιτζικώστας Μπουτάρης, Παπαθεμελής, Στεργίου και Καπετανόπουλος ξεχώρισαν και τράβηξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φωτογράφων.
  • Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα πάρει μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η συμμετοχή, αν αποφάσιζε να τρέξει και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου…
  • Διαψεύδει ο Μάκης Βορίδης τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται ένα βήμα πριν την πόρτα της… Ρηγίλλης. Τα «παπαγαλάκια» της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως, άλλα λένε…
  • Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου για να συμμετάσχει στην περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.
  • Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η κεντρική προεκλογική ομιλία του Π. Ψωμιάδη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα μιλήσει περίπου 25 λεπτά, ενώ προηγουμένως θα προβληθεί πεντάλεπτο βίντεο με τις θέσεις και το έργο του στη Νομαρχία.
  • Ως στήριξη στις υποψηφιότητες Ψωμιάδη και Γκιουλέκα χαρακτήρισε την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης Χρ. Παπαστεργίου. Αλήθεια, τι έχει να πει για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ανέβηκε και ξανανεβαίνει της Δευτέρα; Κάποιος πρέπει να του πει ότι όταν πηγαίνει κόντρα στην κοινή λογική δεν βοηθάει ούτε τον Μπόλαρη ούτε τον Μπουτάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.