Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου & φίλων «Ερωτόκριτος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου & φίλων «Ερωτόκριτος» προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην υπάρχουν διάφορες παρανοήσεις ανακοινώνει:
Μέσα στον Αύγουστο ζητήθηκε από τον «Ερωτόκριτο» να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Μουσική χωρίς σύνορα» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με το χορευτικό του τμήμα και δικό του κρητικό λυράρη. Ο σύλλογος δέχτηκε την πρόσκληση και έκανε τις απαραίτητες προετοιμασίες. Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου του ανακοινώθηκε ότι δεν μπορεί στην εκδήλωση να παίξει λύρα ο κρητικός λυράρης και ότι το χορευτικό θα πρέπει να χορέψει τους συμφωνημένους κρητικούς χορούς με ποντιακή λύρα. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε την ίδια στιγμή και από τα μέλη του Δ.Σ. και από τα μέλη του χορευτικού, καθώς δεν μπορούν να διανοηθούν να χορέψουν τους κρητικούς χορούς χωρίς κρητική λύρα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο σύλλογος αποσύρθηκε από την εκδήλωση. Ο σύλλογος επισημαίνει ότι το ίδιο θα έπραττε σε οποιαδήποτε περίπτωση του ζητούνταν να χορέψει κρητικούς χορούς με άλλο παραδοσιακό όργανο εκτός από τα όργανα που χρησιμοποιούνται στη μουσική παράδοση της Κρήτης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο κρητικό γλέντι στις 9 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.