Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή - παρέμβαση Γραμμενούδη για τους συμβασιούχους της ΔΗΚΕΩ.

Καλό είναι να πράττεις τα όσα πράττεις πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας. Ειδικά, αν είσαι και δημόσιο πρόσωπο εκλεγμένο από μια τοπική κοινωνία, αυτό θα είναι μέγιστο προτέρημά  και όλοι θα στο αναγνωρίζουν, θαυμάζοντας σε για τον ακέραιο και αδέσμευτο χαρακτήρα σου.  Φυσικά αυτό θα πρέπει να είναι  πάντα όμως !!! σημαία σου στους αγώνες  του πολιτικού στίβου. Το να θυμάσαι όμως την νομιμοφροσύνη σου και να κρύβεσαι πίσω από την ευθυνοφοβία μόνο όταν φαίνεται ότι πιθανόν θα κινδυνεύσεις από πολιτικούς σου αντιπάλους, αυτό είναι κοροϊδία και σε αυτούς που σε ψηφίσανε αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό, γιατί έτσι αποδεικνύεις ότι δεν υπάρχουν «πιστεύω» που τηρείς αταλάντευτα αλλά  ότι έχεις μια πολύ ελαστική, ευκολόπλαστη συνείδηση. Και όταν μάλιστα πρόκειται με την στάση σου αυτή, της ευθυνοφοβίας  σου δηλαδή, να καταδικάσεις δώδεκα οικογένειες στην ανεργία, αυτό γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό. Τα  έντεκα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Δ..Η.Κ.Ε.Ω. θυμηθήκανε τώρα όλα αυτά που προαναφέρω, ενώ με μια απλή απόφαση τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν 12 άτομα που μερικά από αυτά εργάζονται μέχρι και 8 χρόνια στους Παιδικούς Σταθμούς , στο ΚΔΑΠ και στην Μέριμνα. Κρυμμένοι και ταμπουρωμένοι πίσω από την δήθεν μη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης, που όμως στην ουσία είναι ο δήθεν φόβος  κάποιας καταγγελίας των πολιτικών αντιπάλων, δείχνουν έτσι την μικροψυχία τους και την αδυναμία τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν εξετάζουμε πότε και από ποιόν προσλήφτηκαν. Πάντως ρωτώ: Ποιός πολιτικός αντίπαλος θα βγεί να καταγγείλει ότι δικαίωσες 12 εργαζόμενους ; Αν παρόλα αυτά  κάνει κάτι τέτοιο να’ ναι σίγουρος ότι θα σε κάνει ήρωα !!!.
Ο σημερινός «Καλλικράτης» αφήνει αδιευκρίνιστα πολλά εργασιακά και άλλα θέματα. Τοπικοί άρχοντες με προοπτική και ανοιχτό μυαλό θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεπερνιούνται τέτοια ζητήματα και όχι να τα εκμεταλλεύονται δήθεν πολιτικά.. Να παίζεις με την τύχη  12 οικογενειών ενώ είναι στο χέρι σου να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που εσύ δημιούργησες, είτε γιατί δεν ήξερες την λύση, είτε γιατί δε πρόβλεψες την ανατροπή, είναι αν μη τι άλλο ανέντιμο και σκληρό. Δεν πρέπει τώρα που υπάρχει η ευκαιρία , εσύ να κρυφτείς καταδικάζοντας αυτούς τους εργαζόμενους.
Ως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου και Δημοτικών Επιχειρήσεων σας εφιστώ την προσοχή έστω και την τελευταία στιγμή, πριν στιγματιστείτε οριστικά στα μάτια της τοπικής κοινωνίας να πάρετε αυτή την ανθρωπιστική απόφαση δικαιώνοντας άτομα που τόσο καιρό ήταν συνεργάτες σας και βοηθούσαν αγόγγυστα στο έργο σας, εμπιστευόμενοι την σωστή σας κρίση. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδείξετε και σ’αυτούς και στους ψηφοφόρους σας ότι έχετε και σωστή κρίση και θάρρος.
Κλείνοντας την μικρή μου, αλλά και τόσο ουσιαστική για την τύχη αυτών των δώδεκα εργαζομένων, επιστολή παραίνεσης, προς το Δ.Σ. της Δ.Η.Κ.Ε.Ω. αλλά και προς όλη την τοπική κοινωνία θέλω να αναφέρω για να μην είμαι άδικος, ότι κάποιοι από τους έντεκα  δήλωσαν, αλλά και έμπρακτα  στήριξαν, την δικαίωση αυτών των εργαζόμενων. Θα παλαίψουμε μέχρι την τελική δικαίωση αυτών των εργαζομένων που δεν πρέπει να  είναι  “υπό ομηρεία” όλη τους τη ζώη. Την ίδια  στήριξη θα δώσουμε και στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Πρώην Δήμων Μυγδονίας και Καλλιθέας μια και όλοι τους είναι μέλη του Συλλόγου, παρόλο που όπως φαίνεται δεν είναι τόσο ξεροκέφαλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους όσο του Ωραιοκάστρου και υπολογίζω στην θετική τους απόφαση. 

Γραμμένος (Φάνης) Γραμμενούδης Πρόεδρος ΣΕΔΩΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.