Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

KΩΝΣΤΑΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ: Σ.Δ.Ε ας υπερασπιστούμε το κύρος του θεσμού

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (Σ.Δ.Ε.):
ΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ!

Σήμερα  θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφοφορία του Δημοτικού  Συμβούλιου, για την εκλογή εκείνου του πρόσωπου που θα στελεχώσει τον νεοσύστατο θεσμό του Σ.Δ.Ε στον Δήμο Ωραιοκάστρου.
Ενός μονοπρόσωπου αδέσμευτου θεσμού,όπως τον προσδιορίζει ο νομοθέτης,που  μέσω της αυξημένης  μυστικής πλειοψηφίας των 2/3 του Δ.Σ. , θα τεθεί στην υπηρεσία των δημοτών και των επιχειρήσεων.
Ο ΣΔΕ πρέπει να είναι πρόσώπο κύρους κι εμπειρίας  που θα συμπυκνώνει τα επόμενα χαρακτηριστικά:
  1. Να απολαμβάνει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και συναίνεση, ώστε να διασφαλίζεται το τεκμήριο της ανεξαρτησίας απέναντι στην Δημοτική Αρχή.
  2. Να είναι επιλογή διαφάνειας,ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος του θεσμού και να μπορεί να περιβληθεί, από την απαιτούμενη για την λειτουργία του,  εμπιστοσύνη των δημοτών.
  3. Να έχει την κατάλληλη εμπειρία κατανόησης και διαχείρισης των σύνθετων προβλημάτων στα οποία θα κληθεί ν αντεπεξέλθει και ταυτόχρονα να έχει ασχοληθεί με τα τοπικά δρώμενα, ώστε να κατανοεί τις κάθε είδους  ιδιομορφίες.
4        Τέλος ,να έχει επαγγελματική αυτοτέλεια ,ώστε να μην δημιουργούνται οι παραμικρές «υπόνοιες» παράγωγης οικονομικού οφέλους, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαμεσολάβησης  του, ανάμεσα στους δημότες, τις επιχειρήσεις και τον Δήμο, και να μην είναι «ευάλωτος»στις πιθανές «πιέσεις» μιας  υπαλληλικής σχέσης.

Ελπίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Ωραιόκαστρου, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα υποκύψει σε επιλογές υποβάθμισης, του σημαντικού αυτού θεσμού, από τα πρώτα βήματα του.
     
                                                          KΩΝΣΤΑΤΙΝΟΣ    ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ*
                                                           Χημικός Μηχανικός (M.Sc.)
                                                          Υποψήφιος Συμπαραστάτης
                                                           του Δημότη και της Επιχείρησης


*
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.