Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

Όχι άλλα … παιχνίδια στις πλάτες των γονέων

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες και ποιός έδωσε λύση στο πρόβλημα του νέου κτιρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο του Ωραιοκάστρου. Αιτία  η ανακοίνωση του Δήμου όπου παρουσιάζεται ότι
 « …. κατόπιν των πειστικών διεκδικήσεων του δήμου Ωραιοκάστρου …… » (ανακοίνωση 1)
Ας δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα. Κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης το βράδυ της Πέμπτης ενημερώσαμε ότι υπήρχε η «φημολογία» (γιατί δεν ήρθαν να τα πούν στους γονείς; τι φοβήθηκαν;) ότι την επόμενη μέρα θα παραβιασθεί η κλειδαριά και θα γίνουν οι εργασίες από τους τεχνικούς του δήμου ώστε να είναι έτοιμο το νέο κτίριο, μια και  δεν υπήρχε άλλη λύση.
Φυσικά δεν γνωρίζαμε πόσο ασφαλές θα ήταν το κτίριο εφ’ όσον δεν θα έκαναν τους κατάλληλους ελέγχους οι τεχνικοί της κατασκευάστριας εταιρείας. Το αναφέρουμε αυτό γιατί μιλώντας με τον μηχανικό της εταιρείας μας εξήγησε πως και γιατί πρέπει να γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι. Ετσι λοιπόν δεν είμασταν διατεθειμένοι να αφήσουμε να μπούν μέσα οι μαθητές αν δεν είμασταν σίγουροι για την ασφάλειά τους.
Επίσης ενημερώσαμε τους γονείς, ότι το ΔΣ από την Πέμπτη το πρωί ήταν σε συνεχή επαφή με το πολιτικό γραφείο της υπουργού παιδείας στέλνοντας επιστολή όπου εξηγούσαμε το πρόβλημα και ζητούσαμε την παρέμβασή της (e-mail 1). Υπήρξε κινητικότητα  από την μεριά του υπουργείου να βρεθεί τρόπος ώστε να λειτουργήσει το νέο κτίριο.
Την Παρασκευή το πρωί, πράγματι παραβιάσθηκε η κλειδαριά και μπήκαν στο νέο κτίριο. Μετά από λίγο ενημερωθήκαμε από το πολιτικό γραφείο της υπουργού ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ του Ο.Σ.Κ. και της κατασκευάστριας εταιρείας. Η εταιρεία χωρίς να έχει πάρει χρήματα συμφώνησε να παραδώσει τα κλειδιά του κτιρίου όπως  επίσης να στείλει τους τεχνικούς ώστε να γίνουν όλοι οι έλεγχοι και να παραδοθεί το κτίριο.
Γιατί τα αναφέρουμε τώρα όλα αυτά;
Γιατί την ίδια χρονική στιγμή στις διάφορες ιστοσελίδες του Ωραιοκάστρου είχε αναρτηθεί μια ανακοίνωση της δημοτικής αρχής όπου τονίζονται οι «προσπάθειες και οι διεκδικήσεις του δήμου που οδήγησαν στην λύση του προβλήματος». Επικοινωνήσαμε με το πολιτικό γραφείο της υπουργού αναφέροντας το τι ανακοινώθηκε και την εναντίωσή μας με το γεγονός, μια και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τον αγώνα όλων των γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου για καλύτερες συνθήκες φοίτησης.
Ω του θαύματος η ανακοίνωση άλλαξε σε ένα μόνο ιστολόγιο αλλά όχι στα υπόλοιπα. (ανακοίνωση 1 και ανακοίνωση 3)
Εδώ να σημειώσουμε ότι εμάς μας ενδιέφερε να ανοίξει το νέο κτίριο την ημέρα του Αγιασμού και να μπούν τα παιδιά στις τάξεις. Διαφορετικά όλες τις κινήσεις μας θα μπορούσαμε να τις κάνουμε την ημέρα του Αγιασμού με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εμάς όμως μας ενδιέφεραν και μας ενδιαφέρουν οι μαθητές (τα παιδιά μας) και τίποτε άλλο.
Ας το καταλάβουν όλοι μια και καλή !!!

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
Του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

ΣΥΝ/ΝΕΣ ΦΩΤ/ΦΙΕΣ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.