Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Τα δραματικά γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης παρουσίασαν με μοναδικές ερμηνείες τα μέλη της θεατρικής ομάδα ενηλίκων Ωραιοκάστρου «Διάδραση»

 


Στιγμές από τη ζωή στη Σμύρνη, από την ανάπτυξη της πόλης μέχρι την ανείπωτη καταστροφή της, ζωντάνεψαν με εκπληκτικές ερμηνείες τα μέλη της θεατρικής ομάδας ενηλίκων Ωραιοκάστρου «Διάδραση» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Δράσει».

Με τη συνοδεία μικρασιάτικων σκοπών από το σχήμα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής «Εν τράτα» παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Η Σμύρνη, μάνα, καίγεται», σε σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένων της Βίκυς Γρηγοριάδου.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Πολιτισμού στο Κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας ενηλίκων Ωραιοκάστρου «Διάδραση» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Δράσει» καθήλωσαν το κοινό, συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους και μέσα από βιώματα και μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων κατάφεραν να μεταφέρουν επί σκηνής με μοναδικό τρόπο τα γεγονότα που οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Αποδεικνύετε πως στον τόπο μας έχουμε αξιόλογους και ταλαντούχους ανθρώπους, που παράγουν πολιτιστικό υλικό υψηλής ποιότητας. Χαίρομαι που είναι κατάμεστη από κόσμο η Αίθουσα Πολιτισμού του Κτιρίου ''Παύλος Μελάς'', που με κόπο πετύχαμε να ανακατασκευάσουμε και να παραδώσουμε πλήρως λειτουργική στους πολίτες. Ως Διοίκηση υποστηρίζουμε τις δράσεις πολιτισμού, όπως και την πρόταση να καθιερώσουμε στον Δήμο μας ένα θεατρικό φεστιβάλ, είμαι βέβαιος το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ωραιοκάστρου και τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου. Οι πολίτες κατά την προσέλευση τους προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διατέθηκαν στον Δήμο Ωραιοκάστρου για την ενίσχυση της δράσης συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.