Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΕΕΘ: Να καταργηθεί απόφαση που επιβάλει P.O.S. στα σχολικά κυλικεία

Αποτέλεσμα εικόνας για εεθΤην κατάργηση απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επιβάλλεται η εγκατάσταση και λειτουργία τερματικών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (P.O.S.), στα σχολικά κυλικεία ζητά με επιστολή του στον Ευκλ. Τσακαλώτο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση έχει ξεσηκώσει τις δριμύτατες αντιδράσεις των κυλικειαρχών, που υποχρεώνονται σε μία εξαιρετικά υψηλή δαπάνη, χωρίς όμως την παραμικρή χρησιμότητα!


Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας. Επιπλέον οι χώροι των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή!».


2.590 τα λουκέτα μέσα στο 2017- Περισσότερες οι διαγραφές από τις εγγραφές στη διάρκεια του 2017.
Μιχ. Ζορπίδης: «κρίση χωρίς τέλος στην Αγορά της Θεσσαλονίκης».


Την συνεχιζόμενη εντονότατη κρίση στην αγορά της Θεσσαλονίκης και τον χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τις εγγραφές και διαγραφές του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2017 ιδρύθηκαν 2.408 επιχειρήσεις ενώ διαγράφηκαν 2.590! «Όσο το ισοζύγιο ανάμεσα στις επιχειρήσεις που κλείνουν σε σχέση με αυτές που ανοίγουν είναι αρνητικό τόσο η κρίση στην αγορά της πόλης θα συνεχίζεται. Δυστυχώς το ισοζύγιο αυτό είναι αρνητικό από το Μάρτιο του 2010, κάτι που δείχνει το μέγεθος της κρίσης που περνά ο κλάδος μας. Είναι εξαιρετικά μεγάλο το χρονικό διάστημα της κρίσης. Και δυστυχώς αυτό αφήνει ασυγκίνητους τους κυβερνώντες, που μέσα από την υπερφορολόγηση και την λιτότητα έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην κατάσταση αυτή», τονίζει, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων του ΕΕΘ, ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης.

Σύμφωνα με αυτά, οι περισσότερες εγγραφές και διαγραφές αφορούν τις Ατομικές Επιχειρήσεις (1.513 εγγραφές και 2.128 διαγραφές, ακολουθούν οι ΙΚΕ (301 εγγραφές έναντι 50 διαγραφών) και οι ομόρρυθμες εταιρίες (287 εγγραφές και 265 διαγραφές).
Στη διάρκεια του 2016 είχαν καταγραφεί 2.417 εγγραφές και 2.896 διαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.