Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωσης των κατοίκων, για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mετά τον πολυετή αγώνα μας ο οποίος άρχισε τον Απρίλιο του 2011 με την κατάθεση του αιτήματός μας για την απομάκρυνση των επικίνδυνων πυλώνων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, την συλλογή των 1020 υπογραφών από κατοίκους που στήριξαν την πρωτοβουλία μας, τις επιστολές προς αρμόδια Υπουργεία και Βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, τα δελτία τύπου ενημέρωσης , τις επισκέψεις σε ΔΕΗ, ΚΥΤ και ΑΔΜΗΕ και τις πιέσεις προς τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές για επίσημη και έμπρακτη στήριξη, η υπόθεσή μας το 2015 πήρε την νομική οδό με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ωραιοκάστρου ως επόμενο βήμα εξεύρεσης λύσης για την απομάκρυνση της γραμμής των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή είναι απενεργοποιημένη και οδεύει προς αποξήλωση στο πρώτο εξάμηνο του 2017!
To πάγιο αίτημα μας για την απομάκρυνση των πυλώνων που βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σπίτια και τα σχολεία μας, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, οδεύει προς τη λύση του.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση απενεργοποίησης και αποξήλωσης τμήματος της Γ.Μ. 150 KV ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΙΛΚΙΣ στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, η ΑΔΜΗΕ, γνωστοποίησε εγγράφως στην εταιρεία της ότι έχει ολοκληρώσει τις αναδιατάξεις κυκλωμάτων στη Γ.Μ. 150 KV ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΙΛΚΙΣ στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, με αποτέλεσμα το τμήμα της Γ.Μ. αυτής να είναι ανενεργό. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ενημερωτική της επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, το αναφερόμενο τμήμα της εν λόγω Γ.Μ. είναι περίπου σε μήκος 12 χιλιόμετρα από το ΚΥΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και προγραμματίζεται να αποξηλωθεί, σύμφωνα με την έγγραφη διαβεβαίωση της ΑΔΜΗΕ, το Α' εξάμηνο του 2017.
Η Ομάδα συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και να ενημερώνει για κάθε εξέλιξη της υπόθεσης, θα συνεχίσει τον αγώνα της και δεν θα πάψει να ασκεί πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση μέχρι τελικής δικαίωσης.
Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας κατοίκων Παλαιοκάστρου/Ωραιοκάστρου για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου

Γεράκη Βικτώρια (Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας)
και τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Κατοίκων
Αρβανιτίδου Αθηνά
Ζιακούλης Ηλίας
Ημιονίδου Δήμητρα
Θεοδοσόπουλος Θεοδόσης
Κόκκινου Ήβη
Λιαπόπουλος Σταύρος
Πασσαλής Γιάννης
Σεκέρκας Παναγιώτης
Σιώσιος Στέλιος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.