Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΡΧΙΣΕ. Του Ηλία Καραγκουνίδη.

Ηλίας Π.Καραγκουνίδης
Αυτή την ώρα θα περίμενε κανείς από τα κεντρικά πρόσωπα του πολιτικού συστήματος μια άλλη στάση. Οι περισσότεροι όμως αντιδρούν ως άβουλοι, προσβλέποντας χωρίς ίχνος ντροπής σε μια επόμενη μέρα, που πιθανώς δεν θα υπάρχει για κανένα τους. Η στάση τους αυτή επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι οι ηγέτες μας είναι μικροί και πιθανώς θα αποδειχθούν και μοιραίοι για τον Ελληνικό λαό.

Ο φόβος της προσωπικής και πολιτικής τους κατάρρευσης τους οδηγούν σε μια σειρά από τραγικά λάθη που επιταχύνουν τελικά τις δραματικές εξελίξεις, με την δυσπιστία και την καχυποψία της Ελληνικής κοινωνίας ως προς τις μεταρρυθμίσεις να έχει διάχυτη την αίσθηση της αδικίας. Άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε μεγάλες ατασθαλίες όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά συνέχισαν να βρίσκονται στο προσκήνιο. Πολιτικοί που το έβαζαν στα πόδια μόλις αντίκριζαν τους ξένους ηγέτες, εξακολουθούν να πολιτεύονται λέγοντας ψέματα προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο, νομίζοντας ότι οι πολίτες είναι σαν και αυτούς.

Και ενώ οι πολίτες βιώνουν την δικιά τους αγωνία για το αύριο, βλέπουν τους δικούς τους αρχηγούς να συνεδριάζουν επί ώρες, κρυμμένους από τα ουσιαστικά προβλήματα, μένουν άφωνοι, γιατί για μια ακόμα φορά καταλαβαίνουν ότι τίποτα δεν ελπίζουν από αυτούς, που το μόνο που κάνουν καλά είναι το κυνήγι του πρωταθλητισμού στο ψέμα. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ΗΛΙΑΣ Π. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.