Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Πρότυπος Μουσικός Παιδικός Σταθμός και Νηπιαγωγείο «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ» είχε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συμμετέχει με ξεχωριστές δράσεις στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, έπειτα από πρόσκληση των εκδόσεων «ΔΙΑΠΛΟΥΣ». Με αφορμή το αγαπητό, από μικρούς και μεγάλους, βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Αναστασοπούλου «Το μυστικό της Ερασμίας και του Έραλντ» πραγματοποιήθηκαν δράσεις και παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων.
Η αγαπητή μας συγγραφέας αφηγήθηκε με περισσή παραστατικότητα αλλά και ζωντάνια, την ιστορία των δύο ηρώων και του πονηρού χρυσοκάνθαρου. Η συμμετοχή των παιδιών από την πρώτη στιγμή ήταν έντονη, αφού επενέβαιναν στη ροή της αφήγησης προτείνοντας ιδέες και εκφράζοντας σκέψεις για την πιθανή εξέλιξή της. Όλα τα παιδιά μετείχαν ενεργά στη δραματοποίηση του τραγουδιού «Η φιλία και η αγάπη» επιδεικνύοντας τις φωνητικές τους ικανότητες σε ένα τραγούδι που σκοπό του έχει να φέρει πιο κοντά τα παιδιά και να μιλήσει στις καρδιές τους για το νόημα της φιλίας. Κορυφαίες στιγμές ήταν το «μουσικοκινητικό παιχνίδι», όπου τα παιδιά μεταμφιεσμένα σε ψάρια χόρευαν στη λίμνη και κρύβονταν στην όψη του κακού χρυσοκάνθαρου με συνοδεία μουσικής, «το παιχνίδι της διελκυστίνδας», στο οποίο τα παιδιά έπρεπε να περάσουν κάτω από το σκοινί χορεύοντας χωρίς αυτό να τους ακουμπήσει και «το παιχνίδι περνώ με το φίλο μου τον ποταμό», στο οποίο τα παιδιά ανά ζευγάρια έπρεπε να διαβούν το μπλε πανί χωρίς να συναντήσουν τους δυο χρυσοκάνθαρους, που το διάβαιναν κι αυτοί. Οι όμορφες δράσεις ολοκληρώθηκαν με την τεράστια αγκαλιά των παιδιών προς όλους τους χρυσοκάνθαρους, που έπεσαν κάτω πλημυρισμένοι από τα φιλιά των μικρών τους φίλων, τα οποία είχαν την ικανότητα να τους μετατρέψουν πάλι σε καλούς χρυσοκάνθαρους. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας υπέγραψε το βιβλίο της στους αγαπημένους της μικρούς φίλους και τους μοίρασε αναμνηστικά δωράκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.