Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Φορέας διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: Την Κυριακή 29 Μαρτίου καθαρίζουμε το παράκτιο τμήμα Δέλτα Αξιού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Κυριακή καθαρίζουμε το παράκτιο τμήμα Δέλτα Αξιού!

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο της 5ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών. Το ραντεβού είναι στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, πριν τις μυδοκαλλιέργειες Χαλάστρας, για να καθαρίσουμε το παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού.
Η παράκτια ζώνη του Αξιού αποτελεί έναν πολύτιμο υγρότοπο που προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ραμσάρ, ενώ επίσης ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Κατά μήκος του παράκτιου αναχώματος υπάρχουν μεγάλες γκιόλες με νερό οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα τροφής και ξεκούρασης τροφή στα πουλιά κατά τη διάρκεια του μεγάλου μεταναστευτικού τους ταξιδιού. Επίσης, η περιοχή προσφέρει καταφύγιο για πουλιά που αναπαράγονται εδώ, όπως οι αβοκέτες, οι καλαμοκανάδες και οι στρειδοφάγοι.
Στόχος της εθελοντικής αυτής δράσης είναι να αλλάξουμε την όψη του παράκτιου τμήματος, όπου εδώ και χρόνια συγκεντρώνονται σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα.
Στη δράση, που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα σε συνεργασία και το Δήμο Δέλτα, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι  Πρόσκοποι Χαλάστρας, η Δράση για την Άγρια Ζωή, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το 1ο Γυμνάσιο Μίκρας.
Για τους εθελοντές που θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Το ραντεβού θα είναι 9:45 μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.
Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου ο πρώτος εθελοντικός καθαρισμός για φέτος, στις εκβολές του Λουδία, στον οποίο συμμετείχαν εθελοντικές ομάδες από την Αλεξάνδρεια, το Κλειδί, το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τη Σχολή Καλαμαρί, καθώς και πολλές οικογένειες που κατέφτασαν από τη γύρω περιοχή αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της φετινή Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών προβλέπεται μία ακόμη δράση, στις 26 Απριλίου, στο παραποτάμιο δάσος Αξιού.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr. Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.