Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Ο «ΠΟΝΤΟΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ.

Δελτίο τύπου, 25-5-2014.
Σας προσκαλούμε στις πενταήμερες εκδηλώσεις που οργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου ο «Πόντος» σε συνεργασία με την εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος,  με την ευκαιρία της γιορτής της Αναλήψεως Του Σωτήρος που θα πραγματοποιηθούν 27 – 28 – 29 – 30 και 1 Ιουνίου 2014 στο Μεσαίο.
Αναλυτικό πρόγραμμα:


Τρίτη 27 Μαΐου 2014
7.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
19.30 μ.μ.: Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην πλατεία του χωριού.
21.00 μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.
Τετάρτη 28 Μαΐου 2014
7.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
7.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αναλήψεως Του Σωτήρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. ΙΩΑΝΝΟΥ. Και εν συνεχεία περιφορά της Ιεράς εικόνος της Αναλήψεως  με την συμμετοχή της μπάντας του Δήμου.
9:00 μ.μ. : Ομιλία με θέμα: «ΖΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΔΙΑΙΤΑ – ΑΣΚΗΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ» με ομιλητή τον γιατρό Παθολόγο Αστέριο Μπάτο.  Στο τέλος της ομιλίας θα χορέψουν τα δύο μικρά χορευτικά του συλλόγου, αρχάριο και μεσαίο ποντιακούς χορούς και θα γίνει η κλήρωση των λαχείων του συλλόγου.
Πέμπτη 29 Μαΐου 2014
7:30 π.μ. : Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. ΙΩΑΝΝΟΥ.
6.00 μ.μ.: Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά παράκλησις εις τον Άγιο Παντελεήμονα.
9:00 μ.μ.: Εκδήλωση στην πλατεία του χωριού που διοργανώνει η ενορία της Αναλήψεως Του Σωτήρος με χορό, παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι και φαγητό. Με το συγκρότημα «Τα παιδιά του Μεσαίου» και συμμετοχή του μεγάλου χορευτικού συγκροτήματος Μ.Π.Σ. Μεσαίου «Ο Πόντος» και με συμμετοχή των γνωστών καλιτεχνών Γεωργίου Σιδηρόπουλου και Χαράλαμπου Παυλίδη. 
Παρασκευή 30 Μαΐου 2014
7:30 π.μ.:  Όρθρος και θεία Λειτουργία.
6:00 μ.μ.: Εσπερινός
7:00 μ.μ.: Ιερόν Ευχέλαιον  και Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.
Κυριακή 1 Ιουνίου 2014
7:30 π.μ.: ‘Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Σωτήρος Μεσαίου, για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
10.30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πρώτους κατοίκους του Μεσαίου, στο χώρο της εκκλησίας.
10:40 π.μ.: Ομιλία με θέμα: «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥΣ 1914-1923», από τον ιστορικό Διδάκτωρ Ιστορίας Α.Π.Θ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη. 
11.00 π.μ.: Πυρρίχιος χορός (Σέρρα) από το μεγάλο χορευτικό του συλλόγου Μεσαίου « Ο ΠΟΝΤΟΣ».
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας
Αμανατίδης Θεόδωρος                                     Αμανατίδου Θ.  Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.