Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Παπακωνσταντίνου-Γαβότσης μαζί στο δεύτερο γύρο.



ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Ωραιοκάστρου ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δημότες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία,  αρνούνται τις πολιτικές του σημερινού δημάρχου και θέλουν να δώσουν ένα οριστικό τέλος στην αδιαφορία, την απραξία και τον αυταρχισμό. Είναι ευθύνη όλων των συνδυασμών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κοινωνίας και να γυρίσουν σελίδα στην ιστορία του τόπου, ξεπερνώντας τις διαφορές και αναζητώντας τις συγκλήσεις και τους κοινούς δρόμους που θα οδηγήσουν το Ωραιόκαστρο  στο μέλλον με αισιοδοξία, ελπίδα και δημιουργία.
Μετά τα αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ο κ. Γαβότσης επικοινώνησε με τη Δύναμη Δημιουργίας και της ζήτησε να στηρίξει τη συνέχιση του αγώνα του για την αλλαγή στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ ο κ. Σαραμάντος δεν επικοινώνησε μαζί  μας. Συζητήσαμε το θέμα στη δημοτική μας ομάδα και αποφασίσαμε ομόφωνα, με μοναδικό κριτήριο το μέλλον του τόπου μας, να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας.
Θέσαμε στον κ. Γαβότση ως βάση κάθε συζήτησης την αποδοχή από μέρους του, του βασικού άξονα του προγράμματός μας για την ανεργία, την κοινωνική πολιτική, τη διαφάνεια και την ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η Πολιτεία Όραμα και ο κ. Γαβότσης δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά μας στους βασικούς άξονες:
·         Άμεση ιατρική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων δημοτών.
·         Απαλλαγή από την καταβολή Δημοτικών Τελών των οικογενειών που έχουν δύο προστάτες ανέργους (πατέρα και μητέρα), ή για τις μονογονεϊκές οικογένειες ο ένας προστάτης.
·         Μείωση σε ποσοστό 50% των Δημοτικών Τελών σε οικογένειες που έχουν έναν προστάτη και ένα ή δύο προστατευόμενα μέλη άνεργα.
·         Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για τις επιχειρήσεις που θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στον Δήμο Ωραιοκάστρου και θα απασχολήσουν εργαζόμενους από το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας του Δήμου σε ποσοστό 70%, όπως και για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις εντός των ορίων του Δήμου που θα προσλάβουν επιπλέον άνεργους δημότες σε ποσοστό 50% του συνόλου των εργαζομένων τους.
·         Ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Πτηνοτρόφων, Επιχειρηματιών, Επαγγελματιών και Ανέργων Δημοτών για όλα τα Ευρωπαϊκά Επιδοτούμενα Προγράμματα, που θα συντάσσει και θα υποβάλλει δωρεάν τους φακέλους υποβολής για έγκριση στις αρμόδιες διαχειριστικές αρχές.
·         Κατάργηση όλων των απευθείας αναθέσεων του δήμου.
·         Καθιέρωση ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε όλες τις προμήθειες.
·         Παροχή ασφαλούς και υγιεινού πόσιμου νερού σε όλους τους δημότες, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας του νέου δημάρχου.
·         Άμεση ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του Μελισσοχωρίου, όπως και των υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων.
·         Επιστροφή σημαντικού μέρους των εσόδων από τα λατομεία του Δρυμού και του Μεσαίου ανταποδοτικά για έργα υποδομών στο Δρυμό και στο Μεσαίο.
·         Εγκατάσταση δωρεάν Internet (Wi-Fi) σε όλο το Δήμο Ωραιοκάστρου και προγραμμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν ζητήσαμε συμμετοχή στη διοίκηση ή σε θέσεις ευθύνης, δεν διαπραγματευτήκαμε καμία από τις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης και διατηρούμε στο ακέραιο το δικαίωμά μας για αυστηρό έλεγχο όλων των πράξεων της νέας διοίκησης.
Έπειτα από την πλήρη αποδοχή των θέσεών μας, από την Πολιτεία με Όραμα και τον κ. Γαβότση, η Δύναμη Δημιουργίας με συνείδηση της ευθύνης της απέναντι στους δημότες που την εμπιστεύθηκαν την περασμένη  Κυριακή και στο κοινό αίτημα για αλλαγή, αποφάσισε να αποδεχθεί το αίτημα του   κ. Γαβότση, ζητώντας από όλους να ενισχύσουν με την ψήφο τους την Πολιτεία με Όραμα στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Είναι μια απόφαση που στηρίζεται στην αγωνία μας για τη σημερινή κατάσταση  του Δήμου και την αγάπη για τον τόπο μας, που μας δίνουν τη δύναμη να ξεπεράσουμε ότι αφορά το παρελθόν και να δουλέψουμε ενωμένοι για το μέλλον.
Η Δύναμη Δημιουργίας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και όλα τα στελέχη της θα δίνουν καθημερινό παρόν στον κοινό αγώνα έτσι ώστε με ήθος, πρόγραμμα, διαφάνεια,  γνώση και όραμα να φτιάξουμε μαζί το νέο, μεγάλο και ισχυρό Δήμο Ωραιοκάστρου, τον Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά εσάς που μας εμπιστευθήκατε και ευχόμαστε στην Πολιτεία με Όραμα και τον κ. Γαβότση, καλή επιτυχία. Για το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.