Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Ωραιοκάστρου: Πανηγυρίζουν για την αντιδραστική πολιτική τους


            Από τις 10-2-2014 λειτουργεί το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ. Όπως ισχυρίζονται πανηγυρίζοντας οι εκτελεστές των Ε.Ε. - κυβερνητικών εντολών, είναι η απάντηση του δήμου στη κρίση της «αγοράς εργασίας».
                Αγοραία τα επιχειρήματά τους γιατί καμία καπιταλιστική αγορά  δεν μπορεί να λύσει το πελώριο πρόβλημα της ανεργίας ούτε και τα καρατομημένα εργατικά δικαιώματα των υπόλοιπων. Η δημοτική αρχή του κ. δημάρχου και της πολύχρωμης παράταξής του (από τη συμβιβασμένη αριστερά μέχρι την ακροδεξιά), στήριξε και στηρίζει το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας η οποία αντικαθίσταται  από φθηνό, ευέλικτο, προσωρινό και πολλές φορές απλήρωτο εργατικό δυναμικό. Αλλά και οι λοιπές παρατάξεις δεν έχουν φέρει ουσιαστικές αντιρρήσεις σε αυτές τις ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ.

            Τα Κέντρα εύρεσης εργασίας πέρασαν στους δήμους με τη δικαιολογία ότι έχουν άμεση επαφή με τις τοπικές επιχειρήσεις. Όμως το  γεγονός αυτό χρησιμοποιείται για να προμηθεύουν τις επιχειρήσεις με φθηνό εργατικό δυναμικό και να πιέζουν  τους  άνεργους να δεχτούν όρους απαράδεκτους με τη απειλή ότι θα πεταχτούν έξω από το σύστημα επιδότησης.
            Η τοπική διοίκηση απαλλάσσει έτσι  αφενός το κράτος από την υποχρέωσή του εξασφάλισης ΕΡΓΑΣΙΑΣ (και όχι απασχόλησης) στους πολίτες (άρθρα 5 και 23 του κουρελιασμένου αστικού Συντάγματος), αποδυναμώνει τον ΟΑΕΔ και αφετέρου συγκαλύπτει τις ευθύνες της αστικής εξουσίας. Εμπόριο ελπίδας για λίγη δουλειά και λίγα ευρώ, με τις ψευδαισθήσεις ότι η ενημέρωση και ένα καλό βιογραφικό θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα (για πόσες ημέρες;).
            Αυτοί που συναινούν με την πολιτική των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, παριστάνουν τους αρωγούς των ανέργων. Ο δήμαρχος που μέσα στα δημοτικά συμβούλια αμφισβητεί την εργατικότητα των υπαλλήλων του δήμου και όχι της παράταξης και των κομματικών του στελεχών …. Για να ανοίξει ο δρόμος των μελλοντικών διαθεσιμοτήτων - απολύσεων, για τις οποίες θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Ενώ από την άλλη, η εφαρμογή του ελεύθερου ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, κλείνουν πάνω από  το 50% των μικρομάγαζων στις γειτονιές και τα χωριά….
            Συνδημότισσες - Συνδημότες.
            Οι τάχα προσωπικές δημοτικές διαχειρίσεις, κατέληξαν να αποτελούν τέλεια γρανάζια της κρατικής μηχανής και  της καπιταλιστικής εξουσίας.
            Γι αυτό  χρειάζεται μαύρο στο μαύρο πολιτικό μέτωπο και τα ΕΥΡΩΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ. Οποιαδήποτε ψήφος στις παρατάξεις ΓΑΒΟΤΣΗ - ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ που ότι κι αν λένε, ανήκουν πολιτικά και ταξικά στη ΝΔ, αποτελεί  έγκριση στα μέτρα που βιώνουμε καθημερινά, και σε αυτά που ετοιμάζουν. Οποιαδήποτε ψήφος σε «ανεξάρτητους - υπερκομματικούς» ή στην «αριστερά», αποτελεί ενίσχυση της συγκάλυψης και στήριξης της πολιτικής της αθλιότητας και της  αθλιότητας  της πολιτικής. Γιατί συγκαλύπτουν το σύστημα που γεννά τα προβλήματα, τα αίτια και τους αυτουργούς της κρίσης. Γιατί όλοι τους λίγο - πολύ, στο όνομα της «κοινωνικής οικονομίας»,  είναι με τις ΜΚΟ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τον «εθελοντισμό» που κουκουλώνουν τις σύγχρονες αναγκαιότητες της κοινωνίας μας και τις πραγματικές λύσεις.
            Ας το καταλάβουμε καλά : Ούτε ο δήμος ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ούτε η Ελληνική Βουλή και το Κράτος ή το Ευρωκοινοβούλιο είναι σύμμαχοι των πολιτών παρά μόνο δυνάστες τους. Αυτό συμβαίνει τόσο στη πατρίδα μας όσο και σε ολόκληρη την Ε.Ε. (παρά τα αριστερά κερασάκια).

            ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ.-

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

                                                                                             «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.