Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αστ. Γαβότσης: Κάθε έννοια νομιμότητας και αδιαφάνειας έχει ξεπεράσει η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Αστ. Γαβότσης: «Να μπει ένα τέλος στις παρανομίες της διοίκησης Σαραμάντου»

Κάθε έννοια νομιμότητας και αδιαφάνειας έχει ξεπεράσει η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου. Ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα της κάκιστης πορείας της σημερινής δημοτικής αρχής αποτελεί η για πολλοστή φορά ακύρωση παράνομης απόφασης, που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους της συμπολίτευσης και αφορούσε στην ουσιαστική εκποίηση δημοτικής περιουσίας.

Μετά από προσφυγή στις 18.10.2013 του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» και υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης Κ. Ιωσηφίδη, Φ. Παρπόρη, Β. Καραστερίου, Θ. Καρύδη, Π. Αταμιάν, Γ. Χατζηπαραδείση και Α. Θεμελή ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος με τις αρ. πρωτ. 94703 και 96777/23-12-2013 αποφάσεις του ακύρωσε τις 319 και 320/2013 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για δυο αποφάσεις της διοίκησης Σαραμάντου με τις οποίες επιχειρήθηκε η ανταλλαγή - ξεπούλημα δυο δημοτικών οικοπέδων στην περιοχή "Αλώνια" του Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του κ. Καρούντζου, οι 319 και 320/2013 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου «ελήφθησαν κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στερούνται νομίμου αιτιολογίας καθώς δεν εκτιμώνται επαρκώς τα πραγματικά περιστατικά και δεν διαπιστώνεται ότι συντρέχουν οι πραγματικές και νομικές καταστάσεις που επιτρέπουν την έκδοση των συγκεκριμένων αποφάσεων». Επίσης, «οι αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία όπως απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 190 και 186 του Ν. 3463/2006 (χρειάζονταν 14 θετικές ψήφοι αλλά υπήρξαν μονάχα 12), δεν προσδιορίζεται και δεν αιτιολογείται η προφανής ωφέλεια του δήμου από την ανταλλαγή, απουσιάζει εκτίμηση των ανταλασσόμενων ακινήτων από την επιτροπή της παρ.5 του άρθρου 186 του Ν. 3463/2006».


«Η διοίκηση του δήμου έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ σε ακυρωθείσες αποφάσεις, αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται και ψηφίζονται πολλάκις από τη δημοτική αρχή. Δεν μπορούμε να προχωρούμε σε «ξεπούλημα» δημοτικής έκτασης την ώρα που η γη αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών του δήμου μας. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στις παρανομίες της διοίκησης, η οποία λειτουργεί ψηφοθηρικά μόλις λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.