Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Facebook: Έρχονται auto-play διαφημίσεις στο news feed

Facebook: Έρχονται auto-play διαφημίσεις στο news feed


Ξεκινούν από την Τετάρτη τα βίντεο διαφημίσεις που θα "παίζουν" auto-play μόλις ο χρήστης ανοίγει τη σελίδα του στο news feed του Facebook. Προς το παρόν αυτό θα γίνεται μόνον στις ΗΠΑ αλλά πολύ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Πριν από περίπου 3 μήνες η Facebook ανακοίνωσε τις νέες αλλαγές που προβλέπουν τα βίντεο των διαφημίσεων να ξεκινούν αυτόματα αλλά να παίζουν χωρίς ήχο. Εάν ο χρήστης κάνει tap τότε το βίντεο θα ανοίγει σε πλήρη οθόνη και θα ενεργοποιείται αυτόματα και ο ήχος.
Το Facebook ανακάλυψε ότι με αυτές τις μικρές αλλαγές ο αριθμός των likes, shares, σχολίων και video views αυξήθηκε περισσότερο από 10%.

Τι θα γίνεται με τα smartphones; Πόσο θα χρεώνονται τα ασύρματα δίκτυα;

Σύμφωνα με τη Facebook, η νέα αυτή λειτουργία έχει σχεδιαστεί ώστε να μην επιβαρύνονται με υπέρογκες χρεώσεις τα ασύρματα δίκτυα 3Gκαι 4G LTE αλλά να εκμεταλλεύεται πλήρως την ταχύτητα του WiFi και να αποθηκεύει προσωρινά τις διαφημίσεις. Αν δεν βρίσκεται Wi Fi δίκτυο, δεν θα φορτώνονται.
Επίσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για να μην επιβαρύνονται υπερβολικά τα smartphones και τα tablets.

Πώς μπορείτε να μπλοκάρετε τις auto-play video διαφημίσεις

Καθώς οι διαφημίσεις αυτές είναι by default Flash-based, χρειάζεστε οπωσδήποτε κάποιο Flash blocker πρόγραμμα στο browser σας προκειμένου να τις "κόψετε".
Ενδεικτικά, για τον Safari, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν υπηρεσία ClickToFlash και για τους Firefox, Chrome, Android, Opera και Internet Explorer, το AdBlock Plus.
Βέβαια, τα προγράμματα αυτά δεν αφαιρούν πλήρως το περιεχόμενο αλλά τα αποτρέπει από το να παίζουν αυτόματα και παρά τη θέληση σας.
Επίσης επειδή τα νέα video ads υποστηρίζονται από HTML5, μπορείτε να αλλάξετε τις σχετικές ρυθμίσεις για τα snapshots. Με αυτό τον τρόπο, η διαφήμιση θα "τρέχει" μόνον εάν της κάνετε κλικ.   
Απο  news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.