Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τα ΜΑΤ διαμεσολάβησαν στους «Χωρίς Μεσάζοντες»

Η Αστυνομία διέλυσε ακόμη μία αγορά προϊόντων που διέθεταν οι παραγωγοί απ' ευθείας στους καταναλωτές, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Χωρίς Μεσάζοντες». 

Η Αστυνομία εμφανίστηκε έπειτα από καταγγελία εμπόρων, κυρίως της αγοράς «Καπάνι», που διαμαρτυρήθηκαν γιατί η διοργάνωση της αγοράς «Χωρίς Μεσάζοντες» τις Κυριακές, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας οδού, έχει αποτέλεσμα τη μείωση της κίνησης στην αγορά «Καπάνι» τα Σάββατα. Οπως είπαν, οι παραγωγοί δεν έχουν άδεια να πωλούν τα προϊόντα τους σε αγορές, αλλά μόνο να διέρχονται από γειτονιές με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Οι τελευταίοι επισήμαναν ότι από τότε που καταργήθηκε η αγορά στην οποία πουλούσαν τα προϊόντα τους, στη περιοχή της Ροτόντας, είναι ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος και ένας χώρος όπου να μπορούν κι αυτοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Και αποφάσισαν να παραστούν σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και να ζητήσουν επίλυση του θέματος. 
Αυτή τη φορά η Αστυνομία δεν επέβαλε πρόστιμα, όπως είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες σε παρόμοια αγορά, όπου πωλούνταν προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες», απ' ευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, στο Ωραιόκαστρο και στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Τη διάθεση προϊόντων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Χωρίς Μεσάζοντες», διοργάνωνε η επιτροπή κατοίκων κέντρου. Οι παραγωγοί, μαζί με κατοίκους του κέντρου, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αίτημα να βρεθεί χώρος για να πωλούν τα προϊόντα τους. Στο σημείο που στήθηκε η αγορά «Χωρίς Μεσάζοντες» βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. 

Απο enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.