Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δημοτικής κίνησης πολιτών στη Λητή και καταγγελία σε βάρος της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου για την μη παραχώρηση αίθουσας.

Δελτίο Τύπου

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου

Foto: oraiokastronet.gr
Παρά τα εμπόδια που βάζει η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της νέας δημοτικής κίνησης πολιτών Ωραιοκάστρου στη Λητή. Η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε αδικαιολόγητα να παραχωρήσει την αίθουσα του πρώην δημαρχείου  Λητής και η εκδήλωση έγινε σε άλλο χώρο σε παραπλήσιο  καφενείο. Με αυτήν  την εκδήλωση η δημοτική κίνηση πολιτών συνεχίζει τον κύκλο των επαφών και των συζητήσεων για το ιδρυτικό  πλαίσιο της νέας παράταξης και τις  θέσεις της για τα θεσμικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τις θέσεις της κίνησης παρουσίασαν οι Γ. Εδιρνέλης, Σ. Σαραμούρτσης και ο Γ. Παπαγρηγορίου και ακολούθησε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος με τους παραβρισκόμενους. Οι εκδηλώσεις της κίνησης θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα και σε άλλους οικισμούς του δήμου.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 


Στο σκοτάδι το παλιό δημαρχείο της Λητής.
 Η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε να
 το παραχωρήσει στην νέα δημοτική κίνηση των πολιτών.
foto: oraiokastronet.gr
Για τη στάση της διοίκησης του δήμου σχετικά με την άρνηση της παραχώρησης της αίθουσας , η κίνηση εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία σε βάρος της διοίκησης και του δημάρχου Δ. Σαραμάντου.   
«Η δημοτική κίνηση πολιτών Ωραιοκάστρου, καταγγέλλει στους δημότες την άρνηση της διοίκησης του Δήμου και ειδικότερα του δημάρχου Δ. Σαραμάντου να  παραχωρήσει  την  αίθουσα  του παλιού δημαρχείου της Λητής για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.
Η  άρνηση της διοίκησης  είναι απαράδεκτη και παραπέμπει σε παλαιοκομματικές παρωχημένες νοοτροπίες που θεωρούν ιδιωτική ιδιοκτησία του κάθε περιστασιακού δημάρχου τα δημοτικά κτίρια.
Όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα ανακόψουν τη δυναμική της νέας δημοτικής κίνησης και θα βάλουν εμπόδια στην αυτοοργάνωση των πολιτών, αυταπατώνται και γρήγορα θα διαψευστούν.
Με αυτού του είδους τις ενέργειες απλά φανερώνουν την έλλειψη ψυχραιμίας και την αδυναμία τους και εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους δημότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.