Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ; ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ – ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ» ΜΕΣΩ ΘΕΣΜΩΝ ;

Στην οικονομική περιδίνηση που περιήλθε η κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες, μόνο ικανοί και έντιμοι Αυτοδιοικητικοί  Άρχοντες μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ως μήτρα της ανάπτυξης ,της κοινωνικής συνοχής και της ποιοτικής Δημοκρατίας, μιας Δημοκρατίας που να υπηρετεί την κοινωνία των πολιτών και όχι των αρχών. Αυτά τα σπουδαία χαρακτηριστικά σήμερα τουλάχιστον δεν βρίσκουν απήχηση στις υπάρχουσες  Διοικήσεις των Δήμων Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου που γειτνιάζουν άμεσα στο πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και στο υπό εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου καύσης στην τόσο πολύπαθη και βεβαρημένη περιοχή.


Δεν τολμούν μέχρι σήμερα να ενημερώσουν εμπεριστατωμένα και με ουσιαστικά επιχειρήματα τους αναστατωμένους πολίτες του Δήμου Λαγκαδά και της Δ.Ε.Μυγδονίας, τόσο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, όσο και για το εργοστάσιο καύσης με οποιαδήποτε μέθοδο. Και όλα αυτά την ώρα που οι <<κοκορομαχίες>> στο ΣΟΤΑΝΘ καλά κρατούν. Άλλοι μπλοκάρουν στο ΣτΕ την εκτέλεση του ώριμου πλέον έργου στον Άγιο Αντώνιο και άλλοι ερωτοτροπούν με την αλλαγή του ΠΕΣΔΑ με θύμα πάντα το περιβάλλον και την χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση κοινωνία της περιοχής που βρίσκεται στα κάγκελα. Η τακτική της σιωπής και του στρουθοκαμηλισμού δεν περνάει πλέον στους πολίτες και δεν τους απαλλάσει των ευθυνών τους, πολύ δε περισσότερο που έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε κάθε θεσμικό φορέα που εκπροσωπεί το Κράτος. Η τακτική αυτή δεν τιμά καθόλου τους Αυτοδιοικητικούς Άρχοντες της περιοχής μας και ούτε μας αξίζουν Άρχοντες αυτού του τύπου.ΚΑΛΟΥΜΕ τις Διοικήσεις των Δήμων Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου αυτή την ύστατη στιγμή να σκύψουν στο πρόβλημα ,πριν είναι αργά, να αναλάβουν δράση προς πάσα κατεύθυνση, να εφαρμοσθεί πλήρως η οδηγία 2008/98/ΕΚ και να εναρμονισθούν με τα συμφέροντα της περιοχής και των πολιτών για τα οποία τους επέλεξαν. Εμείς φορείς και πολίτες της περιοχης του Λεκανοπεδίου Λαγκαδά , είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή καύσης, γιατί είναι όλα τα έργα παράνομα και ως προς τη χωροθέτηση και ως προς τη λειτουργία-RAMSAR-NATURA 2000- κλπ. Αλλά και ΟΛΟΙ ΜΑΣ  είμαστε υπεύθυνοι για το περιβάλλον που θα κληρονομήσουμε στα παιδιάμας. Πρέπει οι Δημοτικές Αρχές να το συνειδητοποιήσουν επί τέλους,ότι, οποιαδήποτε αντισταθμιστικά οφέλη δεν είναι ισοδύναμα και δεν έχουν καμμία σχέση με τη ζωή των κατοίκων και την ύπαρξή τους σε μια περιοχή που τους ΑΝΗΚΕΙ.
                                                          ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
                                                          Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας
                                                          Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής

                                                                             Λαγκαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.