Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να ωφελήσει τους καρδιοπαθείς

Αν και οι γιατροί συνήθως συστήνουν στους καρδιοπαθείς να μην ζορίζουν τους εαυτούς τους με έντονη σωματική άσκηση ή με άλλη σκληρή δραστηριότητα, μια νέα επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα ορισμένοι ασθενείς θα μπορούσαν να αποκομίσουν μάλλον οφέλη από μια σχετικά έντονη αεροβική εξάσκηση.
Η συγκριτική αξιολόγηση έδειξε ότι οι ασθενείς με καρδιολογικό πρόβλημα που ασκούνταν σχετικά έντονα, εμφάνισαν βελτίωση 23% κατά μέσο όρο στην λειτουργία της καρδιάς τους (όπως μετριέται με βάση την κατανάλωση οξυγόνου από αυτήν), έναντι βελτίωσης μόνο 7% αυτών που ασκούνταν ήπια.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κανείς πριν ξεκινήσει κάποιο νέο πρόγραμμα σωματικής άσκησης, να συνεννοηθεί με τον γιατρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.