Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Γαβότσης Αστέριος: «Η δημοτική αρχή εμπαίζει τους δημότες»

Ο εμπαιγμός των δημοτών του δήμου Ωραιοκάστρου φαίνεται πως αποτελεί συνήθη τακτική της σημερινής δημοτικής αρχής με τις ψεύτικες δηλώσεις να πρωταγωνιστούν τόσο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Δ. Σαραμάντου. Αυτή τη φορά όμως η διοίκηση του δήμου ξεπέρασε κάθε όριο. Η κακή οικονομική κατάσταση του δήμου αποκρύφτηκε εντέχνως από τη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας ότι τα οικονομικά του δήμου, σε αντίθεση με άλλους δήμους, είναι νοικοκυρεμένα και δεν υπάρχει η ανάγκη του δανεισμού για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. «Καλύτερα να μην πάρουμε κανένα δανεικό, γιατί αυτά τα χρήματα είναι δανεικά και δεν θέλουμε να χρεώσουμε το μέλλον του δήμου», ήταν τα λόγια του δημάρχου στις 15 Μαΐου 2013.
Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ο δήμος Ωραιοκάστρου συγκαταλέγεται μεταξύ των δήμων που επιχορηγούνται από το υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου ο δήμος Ωραιοκάστρου θα λάβει 3.924.702 ευρώ με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής του τα 5 χρόνια. «Ο εμπαιγμός της σημερινής διοίκησης τόσο προς τους δημότες, όσο και προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει τέλος. Πως είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να κάνει λόγο για έναν νοικοκυρεμένο δήμο, όταν την ίδια ώρα προσφεύγει στην εν λόγω ρύθμιση;» ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης τονίζοντας παράλληλα πως θα έπρεπε να προηγηθεί σχετική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. 
Απορίας άξιο παραμένει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, ως όφειλε βάσει του Καλλικράτη, τα οικονομικά στοιχεία του δήμου τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου τριμήνου αν και σύμφωνα με την έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμος Ωραιοκάστρου, για πρώτη φορά το 2012, παρουσιάζει έλλειμμα 1.618.047 ευρώ. «Για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δεν έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τα συγκεκριμένα στοιχεία, τη στιγμή που η νομοθεσία το λέει ρητά; Για ποιο λόγο η δημοτική αρχή αποκρύπτει τα οικονομικά στοιχεία; Τι φοβάται;» αναρωτήθηκε ο κ. Γαβότσης και συμπλήρωσε: «Τόσο καιρό η διοίκηση του δήμου έκανε λόγο για ένα νοικοκυρεμένο δήμο εμπαίζοντας τόσο εμάς, όσο και τους δημότες. Η ανακολουθία λόγων -πράξεων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αλλά πως μπορεί κάποιος να μιλά για νοικοκύρεμα, όταν ο ίδιος δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε την ίδια του την επιχείρηση;».
Σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλεί ερωτηματικά η χρονική περίοδος που επέλεξε η δημοτική αρχή να προσφύγει στο υπουργείο Εσωτερικών και την εν λόγω ρύθμιση. «Για ποιο λόγο δεν το έκανε νωρίτερα παρά μόνο περίμενε ένα χρόνο πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών; Θα πρέπει να μας απαντήσει η δημοτική αρχή, καθώς θεωρώ ότι κρύβεται δόλος και αυτό γιατί η αποπληρωμή θα γίνει με χρονικό ορίζοντα 5 χρόνων, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά θα κληθεί να τα πληρώσει η επόμενη διοίκηση του δήμου», τόνισε ο κ. Γαβότσης.  «Αυτό επιβεβαιώνει τον πανικό που επικρατεί στη σημερινή διοίκηση, η οποία βλέπει ότι η ανυπαρξία της αυτά τα 3 χρόνια που κρατά τα ηνία του δήμου και η ανικανότητά της για οποιοδήποτε έργο έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους δημότες με αποτέλεσμα να χάνει την εξουσία. Ο φόβος της σημερινής διοίκησης για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι αυτός που την οδηγεί να προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει προβλήματα στην επόμενη διοίκηση, που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι η ίδια», κατέληξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.