Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ο λόγος διαβρώνεται, γίνεται άσφαιρος και αναποτελεσματικός, που δεν έχει σαν κύριο στόχο να πείσει με την επιχειρηματολογία του, αλλά να εντυπωσιάσει με την σκηνοθεσία του και να παρασύρει τον θεατή.

Άρθρο του Ηλία Καραγκουνίδη

ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΑΖΟΝΑ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΤΗ

Η ματαιοδοξία της εξουσίας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρυνθεί ένας δήμαρχος από την κοινωνία, προσπαθώντας να χάσουμε εμείς οι πολίτες την ικανότητα να ξεχωρίζουμε τα πρόσωπα από τα προσωπεία, το πραγματικό από το ψεύτικο και δυστυχώς ένας άνθρωπος σαν τον αλαζόνα Σαραμάντο που διοικεί ακόμα τον δήμο, δεν κατάλαβε ότι ο λόγος είναι ζωή, είναι δύναμη, είναι η ουσία της ύπαρξής μας, είναι η μνήμη μας, είναι η αντίστασή μας.
Όταν ο λόγος διαβρώνεται, γίνεται άσφαιρος και αναποτελεσματικός, που δεν έχει σαν κύριο στόχο να πείσει με την επιχειρηματολογία του, αλλά να εντυπωσιάσει με την σκηνοθεσία του και να παρασύρει τον θεατή. Ο αλαζόνας Σαραμάντος λοιπόν, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, γράφει το σενάριο για την σκηνοθεσία και μ’ ένα ακατανόμαστο υβρεολόγιο προς τους ανθρώπους της αντιπολίτευσης, αλλά και στους πολίτες, με πόζες και χειρονομίες, αποφασίζει ο ίδιος τι πρέπει και τι δεν πρέπει να παρουσιαστεί μέσα στα δημοτικά συμβούλια.
Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του αδιάφορου Σαραμάντου, που με αυτά προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή, αντί μέτρων ουσίας, κάποτε θα τελειώσουν και η κοινωνική πολιτική του φόβου που προάγει, γιατί έχει ήδη καταλειφθεί από τον φόβο της μοναξιάς, δεν έχει μέλλον.
Θα ήθελα να ρωτήσω και τον κ. Πολυχρονίδη, πως υπηρετεί έναν δήμαρχο που καταστρέφει τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε; Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω και την κ. Κέπετζη, που χρόνια ήταν εκπαιδευτικός και δίδασκε τον λόγο στα παιδιά μας, πως υπηρετεί έναν δήμαρχο που ο λόγος στο στόμα του γίνεται απάτη;

Καραγκουνίδης Π. Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.