Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χ.Χατζηπαραδείσης: Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου ουσιαστικά είναι η <προέκταση του σάπιου πολιτικού συστήματος>>.Αυτό το καρτέλ εξουσίας ,πρέπει να σπάσει και θα σπάσει οριστικά στις 25 Μαίου 2014.

 Η θεσμική,εκτροπή της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου,-από ανικανότητα –από κουτοπονηριά-από ανεπάρκεια-από ενσυνείδητη επιλογή προσπορίζοντας οφέλη,σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί πλέον να αποποιηθεί τις τεράστιες πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες ,για όσα αρνητικά και τραγελαφικά συμβαίνουν στο Δήμο. Αυτοί οι ανεπάγγελτοι και μοιραίοι τύποι,σιτιζόμενοι στο πρυτανείο της εξουσίας, συνεχίζουν το αρνητικό έργο τους κατ’εξακολούθησιν και κατά συρροή. Αφού έθεσαν το Δήμο σε επιτήρηση χωρίς να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλαν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,έθεσαν το Δήμο σε επιτήρηση με μόλις 8ψήφους,χθες με απύθμενο θράσος παραβίασαν κάθε έννοια Δημοκρατικής λειτουργίας του ανωτάτου οργάνου του Δήμου ,το Δημοτικό Συμβούλιο. Έπειτα από αίτημα 10 συναδέλφων σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 του Ν.3852/2010,προκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το μείζον θέμα των λατομείων Δρυμού και Μεσαίου. Ζητήθηκε λοιπόν από τη Διοίκηση να μας χορηγήσει και να ενημερωθούμε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο,όσο και οι πολίτεςτα παρακάτω, 1.Τις συμβάσεις των λατομείων με τις ανανεώσεις της τελευταίας 10ετίας.2.Τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.3.Τις δωρεάν ποσότητες αδρανών υλικών που δικαιούται ο Δήμος ετησίως από τα 2 λατομεία με βάση τις συμβάσεις.Τι ποσότητες αδρανών υλικών από αυτά διατέθηκαν και σε ποια έργα από 1-1-2011 έως 30-6-2013.4.Αντίγραφα τιμολογίων και δελτίων αποστολής,όλων των  τιμολογηθέντων έργων από 1-1-2011 έως 30-6-2013 εργολάβων και εταιριών.5.Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο διαθέτει ο Δήμος και είναι απαραίτητο για την πλήρη  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών,ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τη λειτουργία των λατομείων.Από όλα τα παραπάνω στοιχεία ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ,δηλαδή απέραντο σκοτάδι.Αντ’αυτών κάλεσαν έκτακτο Συμβούλιο[δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς,νομική δέσμευση] όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε ,αφού δεν είχε προσκομίσει η Διοίκηση τα στοιχεία προς συζήτηση του θέματος.Ακολούθησε χάος, με ύβρεις,προπηλακισμούς κλπ.από ομάδα της Διοίκησης,με ανύπαρκτο το Προεδρείο για πολλοστή φορά,να επιβάλει την τάξη,νομίζοντας ότι έτσι θα αποφύγουν τη μελλοντική διαλεύκανση της υπόθεσης των λατομείων.Αυτή η τακτική είναι γνωστή και επαναλαμβάνεται τακτικά σε μείζονα θέματα,από τη Διοίκηση,η οποία πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δήμου.Η Διοίκηση Σαραμάντου απεδείχθει ,ότι δεν άξιζε να εκπροσωπήσει το Δήμο Ωραιοκάστρου,είναι κατώτερη των προσδοκιών και αξιώσεων των πολιτών του Δήμου. Αντί να επιλύει τα προβλήματα μπροστά στην οικονομική περιδίνηση που περιήλθαν οι πολίτες και να δίνει όραμα ζωής και ελπίδας,καταφεύγει στις γνωστές μεθόδους ,διοίκηση με πονηριές και μεθοδεύσεις με πλήρη συσκότιση  Ουσιαστικά είναι η <προέκταση του σάπιου πολιτικού συστήματος>>.Αυτό το καρτέλ εξουσίας ,πρέπει να σπάσει και θα σπάσει οριστικά στις 25 Μαίου 2014.
                                                                              ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
                                                                       Ανεξάρτητος  Δημοτικός  Σύμβουλος

                                                                              Δήμου  Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.