Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Γαβότσης Αστέριος: Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός του Δ. Σαραμάντου στους δημότες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου. «Να μη σταλούν οι νέες τιμές ζώνης στη ΔΕΗ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.5.2013
 «Να μη σταλούν οι νέες τιμές ζώνης στη ΔΕΗ»

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός του Δ. Σαραμάντου στους δημότες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου. Η πρόσφατη ψήφιση νέων τιμών ζωνών για τα εκτός σχεδίου ακίνητα (που θα ισχύσουν για το ΤΑΠ αλλά και το ΕΕΤΗΔΕ του 2013) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα έρχεται να επιβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, την αναλγησία της σημερινής διοίκησης, η οποία, όπως αποδεικνύεται, έχει βάλει σε... τελευταία μοίρα τον τομέα της οικονομικής πολιτικής.
Πρόκειται για αυξήσεις - φωτιά, που φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στο 250%, και τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν, από ό,τι φαίνεται πολύ ακριβά, οι δημότες του διευρυμένου δήμου, καθώς με βάση αυτές θα υπολογισθεί το ΤΑΠ αλλά και το ΕΕΤΗΔΕ του 2013. Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μείωση των δημοτικών τελών του δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία... εξανεμίζεται με την αύξηση των τιμών ζώνης.
Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή διοίκηση δεν τηρεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Για τον καθορισμό τιμών ζώνης δεν προηγήθηκε όπως απαιτείται απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, πριν από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση δεν έλαβε υπόψη της τα τηρούμενα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. συγκριτικά στοιχεία, με κίνδυνο την ακύρωση της απόφασης αυτής από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης ενώ δεν όρισε  τιμή ζώνης και για τα αγροτεμάχια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Θέρμης, η διοίκηση του οποίου αναγκάστηκε να λάβει νέα απόφαση για τον καθορισμό τιμής ζώνης μετά από την ακύρωση της αρχικής απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης. Όπως αναφερόταν στο σχετικό έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας «κατά τον καθορισμό τιμής ζώνης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα τηρούμενα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. συγκριτικά στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται στον καθορισμό τιμής ζώνης οικοπέδων, δηλαδή σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμών, στις οποίες δεν έχει καθοριστεί αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας τους καθώς επίσης να προηγηθεί  εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 72, παρ. 2, εδ. ζ του Ν.3852/2010».
Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου με την προχειρότητα που τη διακρίνει είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση με τη διοίκηση του δήμου Θέρμης. Για το λόγο αυτό καλούμε τη σημερινή διοίκηση να μεριμνήσει και να μην αποστείλει τις αποφάσεις αυτές στη ΔΕΗ, πριν τις αναγκαίες διορθώσεις.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις νέες τιμές ζώνης
Για το Ωραιόκαστρο οι τιμές ζώνης που ήταν 490 ευρώ, διαμορφώνονται ως εξής:
Κατοικίες 686 ευρώ, μονοκατοικίες 828 ευρώ, επαγγελματική στέγη 588 ευρώ, σταθμοί αυτοκινήτων- βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια 504 ευρώ, αποθήκες- γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίρια 260 ευρώ (η μοναδική μείωση), ξενοδοχεία- τουριστικές εγκαταστάσεις και νοσηλευτικά ιδρύματα 1190 ευρώ, εκπαιδευτήρια 798 ευρώ, αθλητικές εγκαταστάσεις 638,4 ευρώ, άλλα κτίρια 1008 ευρώ.
Για την Καλλιθέα οι τιμές ζώνης (στα εκτός σχεδίου ακίνητα) που ήταν 350 ευρώ, διαμορφώνονται ως εξής:
Κατοικίες 406 ευρώ, μονοκατοικίες 492 ευρώ, επαγγελματική στέγη 350 ευρώ, σταθμοί αυτοκινήτων- βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια 504 ευρώ, αποθήκες- γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίρια 260 ευρώ, ξενοδοχεία- τουριστικές εγκαταστάσεις και νοσηλευτικά ιδρύματα 1190 ευρώ, εκπαιδευτήρια 798 ευρώ, αθλητικές εγκαταστάσεις 638,4 ευρώ, άλλα κτίρια 1008 ευρώ.
Για τη Μυγδονία οι τιμές ζώνης που ήταν 350 ευρώ, διαμορφώνονται ως εξής:
Κατοικίες 434 ευρώ, μονοκατοικίες 516 ευρώ, επαγγελματική στέγη 364 ευρώ, σταθμοί αυτοκινήτων- βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια 504 ευρώ, αποθήκες- γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίρια 260 ευρώ, ξενοδοχεία- τουριστικές εγκαταστάσεις και νοσηλευτικά ιδρύματα 1190 ευρώ, εκπαιδευτήρια 798 ευρώ, αθλητικές εγκαταστάσεις 638,4 ευρώ, άλλα κτίρια 1008 ευρώ.

Αστέριος Γαβότσης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών               
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.