Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τι συμβαίνει με την πρόταση Κανταρτζή για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο Ωραιόκαστρο; Γιατί δεν την φέρνει η διοίκηση Σαραμάντου στο Δημοτικό Συμβούλιο;


Ρεπορτάζ και βίντεο του "Τροχού", 3-4-2013.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2012 (πριν από 4 μήνες δηλαδή) σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου κ. Κανταρτζής πρότεινε να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα ζητά μείωση των αντικειμενικών αξιών στο Ωραιόκαστρο και η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η αιτιολογία για τη μείωση αυτή είναι η μεγάλη πτώση στις τιμές των ακινήτων στο Ωραιόκαστρο που είχε σαν αποτέλεσμα οι αντικειμενικές αξίες να ξεπερνούν κατά πολύ τις αγοραίες. 
Με την πρόταση του κ. Κανταρτζή συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος μάλιστα πρότεινε να συζητηθεί πρώτα το θέμα στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας και στη συνέχεια να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως και έγινε, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας εδώ και μήνες έχει λάβει απόφαση για μείωση των αντικειμενικών αξιών στο Ωραιόκαστρο κατά 20%. Η μείωση αυτή αν εφαρμοζόταν θα είχε σαν αποτέλεσμα σημαντική μείωση στο χαράτσι της ΔΕΗ.
Παραταύτα, το θέμα δεν ερχόταν για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου 2013 ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γαβότσης το έθεσε σαν ερώτημα και ο Σαραμάντος απάντησε ότι το θέμα μπορεί να τεθεί (προ - ημερήσιας διάταξης γιατί είχε βγει η πρόσκληση) στο επόμενο συμβούλιο της 12ης Μαρτίου (βλέπε βίντεο με τη δήλωση Σαραμάντου). 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον TROXO...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.