Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Επιλεκτική συμπεριφορά στους Αθλητικούς Συλλόγους. Επιστολή Π.Σεβασλιάν

Το Σαββατοκύριακο νιώσαμε για ακόμα μία φορά την προκατάληψη που διακρίνει ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους απέναντι σε ορισμένους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας. Το μεγάλο κακό δεν είναι αυτό, άλλωστε πάντα υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες στην ζωή μας, το κακό είναι ότι το έκαναν εις βάρος των παιδιών μας για πολλοστή φορά.
Αναλυτικά, εξαιτίας μίας εκδρομής του Γυμνασίου Καλλιθέας οι ομάδες «ΑΕΩ» και «Αθλέτικο» του τμήματος βόλεϊ πανκορασίδων «ξέμειναν» από συμμετοχές παικτών στους αγώνες που θα έδιναν την Κυριακή 3/3/13. Για την αποφυγή των όποιων προβλημάτων που θα αντιμετώπιζαν ζήτησαν την αναβολή των αγώνων τους. Η διαδικασία απαιτεί, την ενημέρωση των υπευθύνου αθλητισμού του Δήμου μας και αυτοί με την σειρά τους την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ (αυτό είναι συνήθης τακτική όταν έχουν πρόβλημα όλες οι ομάδες γενικά) για την αναβολή των αγώνων. Από την προηγούμενη Δευτέρα 25/2 ο «ΑΕΩ» κατέθεσε την απαραίτητη αίτηση και περίμενε απάντηση. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί ο Σύλλογος δεν πήρε κάποια απάντηση και ρώτησε το τμήμα Αθλητισμού τι έχει συμβεί, προς έκπληξη πήρε την απάντηση ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ «ΑΘΛΕΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Μετά από αυτό ενημερώθηκε το γραφείο του Δημάρχου στάλθηκε επιστολή στην Ε.ΠΕ.Σ.Θ. (Ένωση Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης) και αντί να ζητηθεί αναβολή του αγώνος ζητήθηκε η αλλαγή γηπέδου ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Απόδειξη όλων αυτών αποτελεί η ενημερωτική επιστολή που βρήκαμε αναρτημένη στο γήπεδο της Πολίχνης όπου και έγινε τελικά ο αγώνας και είχε σταλεί από την Ε.ΠΕ.Σ.Θ. Σε αυτή βλέπουμε ότι η αίτηση από τον Δήμο έγινε την Παρασκευή 1/3/13 δηλαδή 5 μέρες μετά από την κατάθεση του αιτήματος της ομάδος «ΑΕΩ» και μάλιστα στις 1:15 το μεσημέρι (ακολουθεί το σχετικό έγγραφο).
Ευελπιστούσαμε ότι τουλάχιστον στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας θα επικρατούσε μία τυπική ισότητα των πολιτών, δυστυχώς όμως διαψευσθήκαμε.

Και κάτι ακόμα, τον Σεπτέμβριο μοιράστηκαν οι ώρες των Συλλόγων στα γήπεδα, από τότε καταλάβαμε ότι υπάρχει μία έντονη προδιάθεση υποστήριξης σε μία συγκεκριμένη ομάδα που μόλις είχε δημιουργηθεί στον Δήμο και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει ο καθένας βλέποντας το ωράριο πρόγραμμα του γυμναστηρίου Νεοχωρούδας. Και ρωτάω, ποιος ο ρόλος του Δημάρχου σε αυτή την κατάσταση? ακούσαμε πολλές φορές συγγενείς του να υπερηφανεύονται για την στήριξη που προσφέρουν σε αυτή την ομάδα εκμεταλλευόμενοι αυτή την συγγένεια (βλέπετε οι επικοινωνία στα χωριά λειτουργεί με άλλους κώδικες).

Κε Δήμαρχε και εσείς τα στελέχη που τον στηρίζετε, αν πλέον έχετε την δυνατότητα, σκεφτείτε ότι έρχεται η ώρα που θα μιλήσουν οι Δημότες με το ψηφουλάκι τους και θυμηθείτε ότι την σήμερον εποχή είναι δύσκολο να μένεις άνεργος.

Υ.Υ. Δεν θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να σχολιάσω το άρθρο που γράφτηκε στο περιοδικό του κου Γαβότση για την Νεοχωρούδα, θα πω μόνο ότι ο δημοσιογράφος που το έγραψε, έκανε ότι έκαναν και οι δύο υπεύθυνοι του τμήματος αθλητισμού προηγουμένως και ο κος Γαβότσης λειτούργησε όπως λειτουργεί ο κος Δήμαρχος. Ακριβώς με τον ίδιο σκεπτικό.


Πέτρος Σεβασλιάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.