Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Νέες διώξεις για τα αδέρφια Ψωμιάδη για τα 45άρια έργα


Η εισαγγελέας Ιωάννα Κατσή άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου από κοινού και κατ' εξακολούθηση

Picture 0 for Νέες διώξεις για τα αδέρφια Ψωμιάδη για τα 45άρια έργα
Η εισαγγελές Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή άσκησε νέες συμπληρωματικές διώξεις σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση για την υπόθεση με τα «45άρια».
Η υπόθεση αφορά συνολικά 456 έργα της περιόδου 2006-2011. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μεγάλα έργα της πρώην Νομαρχίας «έσπαζαν» σε μικρότερα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, υπόθεση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 4,1 εκατ. ευρώ.
Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους αδελφούς Ψωμιάδη αφορούν τις κακουργηματικές πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του δημοσίου. Οι πράξεις αυτές είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ αφορούν το διάστημα που ο Π. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο αδελφός του Διονύσης, αντινομάρχης Τεχνικών Έργων.
Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στα παραπάνω κακουργήματα, ασκήθηκε  και κατά του πρώην γενικού γραμματέα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Λευκόπουλου, καθώς και τουλάχιστον δέκα τοπικών εργολάβων.

Επιπλέον, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απήγγειλε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος -κατά περίπτωση- για απιστία, ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία στην προηγούμενη πράξη, ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη εναντίον υπαλλήλων της Νομαρχίας, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και τοπικών εργολάβων.

Οι πρώτες κατηγορίες για την υπόθεση είχαν απαγγελθεί πέρυσι τον Μάρτιο και αφορούν συνολικά περί τα 30 άτομα. Μετά τη νέα δίωξη οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συσχετιστούν για να γίνει κύρια ανάκριση.

Από την  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.