Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Άρθρο του Γρηγόρη Εδιρνέλη δημότη του Δήμου Ωραιοκάστρου για τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

Το 2010 δημιουργήθηκε στον πρώην Δήμο Μυγδονίας (Λητή, Δρυμός, Μελισσοχώρι και νυν Καποδιστριακός Δήμος Ωραιοκάστρου) ένας νέος σύλλογος με την επωνυμία Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ» που στην μόλις διετή βραχύβια ζωή του πρόλαβε να αναδειχθεί σε σύλλογο «κοιτίδα» αθλητισμού, πολιτισμού και άλλων πολυποίκιλων δραστηριοτήτων συγκεντρώνοντας στις γραμμές του πολύ μεγάλο αριθμό μελών, αθλητών, γονέων, συνδρομητών, χορηγών, κ.λ.π.

Μέχρι και σήμερα ο σύλλογος έχει ενεργοποιήσει  τμήματα βόλεϊ γυναικών, κορασίδων, παγκορασίδων, μίνι κοριτσιών και μίνι αγοριών με προοπτική να δημιουργήσει και άλλα τμήματα στο άθλημα αυτό (αλλά και σε άλλα) λαμβάνοντας μέρος σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα, σε τουρνουά (φιλικά και επίσημα) και πραγματοποιώντας πολλούς φιλικούς αγώνες όλων των κατηγοριών.
Αυτή τη στιγμή αριθμεί περί τις 115 αθλήτριες και αθλητές, αριθμός όμως συνεχώς διογκούμενος με γεωμετρική πρόοδο γεγονός που καθιστά το χώρο του γυμναστηρίου «Π.Νέτσικας» στο Δρυμό καθώς και άλλους δευτερεύοντες βοηθητικούς χώρους εξαιρετικά ανεπαρκείς για ένα τόσο αυξητικά μεγάλο αριθμό αθλητών αναδεικνύοντας το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς αθλητικής στέγης στη Μυγδονία σε καίριο και ουσιαστικό εάν ληφθεί μάλιστα υπ’ όψιν ότι στον ίδιο χώρο αθλούνται ακόμη 3 τουλάχιστον σύλλογοι της περιοχής.
Η αγωνιστική πορεία των τμημάτων του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ αποδεικνύεται απόλυτα  και πρωτόγνωρα  πετυχημένη για τόσο νέο σύλλογο γεγονός που έχει προκαλέσει το σεβασμό και τα ευμενή σχόλια φίλων και αντιπάλων.
Ειδικότερα το τμήμα των κορασίδων  πέτυχε την πρόκριση του στην γ! φάση του πρωταθλήματος δηλαδή στις 16 καλύτερες ομάδες του νομού και συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του με πλώρη τις 8 ομάδες αν και πλέον οι αντίπαλοι αποτελούν συλλόγους με ιστορία, υποδομή και προβολή. Η πρόκριση αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθεί κανείς πως παλαιότεροι σύλλογοι από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ απέτυχαν παταγωδώς από την α! κιόλας φάση να προχωρήσουν παραπέρα.
Στην γ! κατηγορία των γυναικών (που λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά) κατέχει την 3η θέση της βαθμολογίας του γ! ομίλου με στόχο την κατάκτηση της 2ης θέσης και το πέρασμα της στην επόμενη φάση για την άνοδο στη β! κατηγορία,  που εάν επιτευχθεί, θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη και επιτυχία πρώτου μεγέθους αφού πολλές παλαιότερες ομάδες δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν εξ’ ίσου καλά με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ. 
Τους ίδιους στόχους έχει θέσει ο σύλλογος και για όλες τις άλλες κατηγορίες που θα λάβει μέρος μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής  χρονιάς.
Το μυστικό της συσπείρωσης τόσο μεγάλου αριθμού αθλητών και γονέων βασίζεται κατά τη γνώμη μου, στη διαφορά νοοτροπίας του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ με τους άλλους συλλόγους, πράγμα που αποτυπώθηκε στο καταστατικό του που είναι ανηρτημένο στο διαδίκτυο, η ελευθερία που νοιώθουν τα παιδιά και η έλλειψη άγχους για το αθλητικό τους μέλλον, οι δημοκρατικές και φιλελεύθερες αντιλήψεις των διοικούντων τον Σύλλογο, η μεγάλη εμπειρία και ικανότητα των προπονητών των τμημάτων που αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα των αγώνων και όχι στη θεωρία, η πολυσχιδείς δραστηριότητες του Συλλόγου όπως οι συμμετοχές σε εκδρομές σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, η διαρκής ενημέρωση των γονέων και των μελών του περί όλων των θεμάτων, του προγραμματισμού αλλά και προβλημάτων που απασχολούν το Σύλλογο και η διαφάνεια στη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου και οι ανοικτές συνεδριάσεις του σε όλα τα μέλη του, η ανάπτυξη συναισθημάτων ομαδικότητας, εκτίμησης, φιλίας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των αθλουμένων, των γονέων τους, των απλών μελών, των φίλων και χορηγών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, οι παράπλευρες εξωαγωνιστικές δραστηριότητες όπως εκδρομές και εξορμήσεις, η καλλιέργεια σε όλα τα παιδιά συναισθημάτων σεβασμού και εκτίμησης του αντιπάλου, της φιλοσοφίας της υγιούς ανταγωνιστικότητας και του «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλα τα στάδια της αθλητικής τους ζωής αλλά και γενικότερα.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ που δημιουργήθηκε και στήθηκε πάνω σ’ αυτές. Αποδεικνύεται δε καθημερινά ότι τις ασπάζονται όλο και περισσότερα παιδιά και γονείς αφού η ανεπιφύλακτη γνωστοποίηση και κοινοποίηση αυτών των αρχών και αξιών εκτιμήθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής κάνοντας τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ να  αποτελεί πόλο έλξης  και φυτώριο αθλητικών ταλέντων.
Το πνεύμα και οι ιδέες αυτές διαποτίζουν εξ’ ολοκλήρου και τις με αριθμούς 69 έως και 75/2012 αποφάσεις του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Χώρας (ΑΣΕΑΔ) που δικαίωσε πλήρως τις θέσεις και απόψεις των γονέων επτά σημερινών ανήλικων αθλητριών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ που αδίκως παρέμεναν για σχεδόν 2 χρόνια εκτός αγώνων (λόγω των δελτίων τους σε άλλο σύλλογο) δέσμιες ουσιαστικά αναχρονιστικών αντιλήψεων και αντιπαιδαγωγικών πρακτικών του άλλου Συλλόγου ο οποίος μάλιστα παραστάθηκε εκουσίως κατά τη δικάσιμο της υπόθεσης, καταβάλλοντας επιπλέον και  τα σχετικά δικαστικά έξοδα,  μόνο και μόνο για να υποστηρίξει την εξακολούθηση της δέσμευσης των παιδιών, άποψη όμως που ουσιαστικά καταβαραθρώθηκε και απαξιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ.
Ας πυκνώσουν λοιπόν τα τμήματα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ με τη συμμετοχή τους όλα τα παιδιά της περιοχής αλλά και οι γονείς τους με τη ενεργό συμμετοχή τους τις τάξεις του συλλόγου και να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους βρίσκονται στα καλύτερα χέρια, αυτά του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.