Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Έρανος αγάπης

Αγαπητοί μας Ενορίτες “Μακάριόν εστι μάλλον διδόναι η λαμβάνειν” (Πραξ. 20,35).

Είναι πιο ωφέλιμο να προσφέρει κάποιος παρά να λαμβάνει. Με τους λόγους αυτούς του Αποστόλου Παύλου η Μητέρα μας Εκκλησία κρούει την πόρτα της καρδιάς σας επαιτούσα για τους εμπερίστατους και κοινωνικά - οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας. Ανοίξτε, , την καρδιά σας και δώστε αγάπη στον συνάνθρωπό μας, τον «άλλο», τον «ξένο», που είναι «εικόνα Θεού», η ζωντανή παρουσία του Θεού στον κόσμο. Μία εικόνα πληγωμένη, ματωμένη, προδομένη και εγκαταλελειμμένη από την απανθρωπιά και αναλγησία των καιρών μας.
Τα αδηφάγα και ακόρεστα ένστικτα του υπερκαταναλωτισμού, οδήγησαν πολλούς συνανθρώπους μας στην εξαθλίωση, την πείνα, τα συσσίτια, το ψάξιμο των σκουπιδοτενεκέδων. Τα παιδιά μας σε υποσιτισμό. Πληθαίνουν τα λιποθυμικά επεισόδια μαθητών στα Σχολεία μας. Ο… «πολιτισμός» της υπερβολής, του περίσσιου, του περιττού, του «φαίνεσθαι», που επιλέξαμε ως τρόπο και στάση ζωής, οδήγησε στην απώλεια της αξιοπρέπειάς μας. Φτώχυνε όχι μόνον την οικονομία μας, αλλά και τα συναισθήματά μας.
Στα συντρίμμια όλων αυτών καλούμεθα να ονειρευτούμε, να χτίσομε, να οραματιστούμε. Παράλληλα όμως, αδελφοί μου, οφείλομε να στηρίξουμε, στην πράξη και όχι στα λόγια, τον συνάνθρωπό μας, ο οποίος οδηγημένος στο χείλος της αβύσσου περιμένει το δικό μας χέρι βοήθειας για να κρατηθεί, να αντέξει, για να μην αποκάμει.
Αν κάτι καλό γίνεται, αυτό οφείλεται σ’ εσάς, γιατί το Φιλόπτωχο αυτό Ταμείο στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην δική σας προσφορά αγάπης και φιλοτιμίας,  , που εμπιστεύεστε το περίσσευμα της αγάπης σας στα χέρια της Εκκλησίας για να μεταμορφωθεί σε «έλαιον και οίνον» υπέρ των εχόντων ανάγκη αδελφών μας. Γι’ αυτή σας την εμπιστοσύνη σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε.
Αγαπητοί μου αδελφοί, παιδιά της Εκκλησίας μας,
Από 9 έως και 16 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην  Ενορία μας   ο ετήσιος Έρανος Αγάπης για την ενίσχυση του Ενορίακού  Φιλοπτώχου Ταμείου. Γνωρίζομε και κατανοούμε απόλυτα τις δυσκολίες των καιρών και των ημερών μας. Όμως δεν χρειάζεται να έχομε πλούτη για να βοηθήσομε. Φτάνει να έχομε αγάπη. Αρκεί να ενθυμούμεθα πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που περιμένουν το δικό μας χαμόγελο, την δική μας προσφορά αγάπης, το δικό μας χέρι για να κρατηθούν.
Ευχόμενοι  προς όλους καλές Γιορτές Ευφρόσυνα  Χριστούγεννα , Ευλογημένο και Ελπιδοφόρο το Νέο έτος 2013 . Σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας. 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ   ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ.

ΕΚ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.