Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του δήμου Ωραιοκάστρου στη Γερμανία της Μέρκελ, που επιβλήθηκε με τα ΜΑΤ.

Και μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του Φούχτελ στο δήμο Ωραιοκάστρου, ήταν αρκετή για να τους κάνει να τα χάσουν. Μπροστά στην τρομάρα του ο δήμαρχος Δ. Σαραμάντος κατέφυγε στα ψέματα για την ώρα της επίσκεψης, προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή κατακραυγή.
Προτίμησαν να μπουν και να βγουν στο δημαρχείο στην κυριολεξία σαν κλέφτες τις μεσημεριανές ώρες για να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος μέσα και ούτε ένας πολίτης από έξω και αφού πρώτα αποκλείσανε με τα ΜΑΤ όλη τη γύρω από το δημαρχείο περιοχή.
Σε αυτές τις συνθήκες ντροπής ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Σαραμάντος γίνεται από τους πρώτους δημάρχους στην Ελλάδα, που παραδίδει δημόσια περιουσία στον εντεταλμένο της Μέρκελ, Φούχτελ.
Αυτή είναι η δουλειά και η αποστολή του Φούχτελ στην Ελλάδα. Να αρπάξει για τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα τις υπηρεσίες και τις περιουσίες των δήμων. Των δήμων που με την ψήφιση από την τρικομματική κυβέρνηση του νέου μνημονιακού Προϋπολογισμού για το 2013 οδηγούνται σε πλήρη κατάρρευση.
Παραχωρούνται από το δήμο Ωραιοκάστρου στα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα εκατοντάδες δημοτικά στρέμματα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Δίνεται και ο ορεινός όγκος για την εγκατάσταση τουλάχιστον 50 ανεμογεννητριών, καταστρέφοντας και αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον.
Για αυτό το λόγο η δημοτική αρχή υπέγραψε στα κρυφά υπό την εποπτεία του Φούχτελ και με την προστασία των ΜΑΤ, αυτή την συμφωνία, με το πρόσχημα της αδελφοποίησης με το γερμανικό δήμο Detmold.
Λέμε όχι σε επενδύσεις αποικιακού τύπου όπου οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης υπογράφουν συμβάσεις χωρίς να τις έχουνε διαβάσει. Χωρίς να τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες ώστε να ενημερώνεται το δημοτικό συμβούλιο. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και την έλλειψη σεβασμού προς στους θεσμούς εξυπηρετούνται μόνο ιδιοτελή συμφέροντα.
Τους προειδοποιούμε, δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από τους πολίτες, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για να εκποιούν τη δημόσια περιουσία και το μέλλον του δήμου.
Αυτή την πολιτική, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας θα την ανατρέψουμε σύντομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ δίνει τον αγώνα μαζί με όλο τον λαό, για την ακύρωση των μνημονίων και την εφαρμογή του εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος που προτείνει.
Η ώρα αυτή, η ώρα της κυβέρνησης της Αριστεράς πλησιάζει. Και με τη θέληση του λαού, σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση της ελπίδας και της κοινωνικής σωτηρίας θα είναι πραγματικότητα.
Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.