Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση, ξετσιπωσιά και αυταρχισμό το καταστροφικό, αντιλαικό έργο των προηγούμενων. Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα δεν δείχνουν ικανά και πρόθυμα να αντισταθούν πραγματικά. Ο λαός (εμείς όλοι) κι αυτός μοιάζει κουρασμένος και φοβισμένος. Τι κάνουμε λοιπόν αυτοκτονούμε ή γινόμαστε δούλοι; Το ερώτημα είναι 100% κυριολεκτικό, δίχος το παραμικρό ίχνος υπερβολής.
Η μοναδική λύση αν θέλουμε να επιβιώσουμε είναι να στηριχτούμε στους εαυτούς μας και στη συλλογική μας δύναμη. Να βάλουμε τα δυνατά μας, να πολεμήσουμε, ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
Μια μάχη είναι κι αυτή ενάντια στα χαράτσια. Αυτές τις μέρες οι πολίτες του Ωραιοκάστρου λαμβάνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα περισσότερα από 1.000 νοικοκυριά που δεν πληρώνουμε χαράτσι βλέπουμε ότι υπάρχει μια απειλή με μεγάλα γράμματα "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ".
Πρόκειται για γελοία και κατάπτυστη προσπάθεια εκφοβισμού. Η ΔΕΗ, εφόσον δεν έχουμε πληρώσει μονάχα το χαράτσι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ  ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ. Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
Άλλωστε στο λογαριασμό, ακριβώς κάτω από την απειλή, η ΔΕΗ με μικρά γραμματάκια γράφει: "Η ΔΕΗ βάσει των Νόμων.....είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά υπέρ ΔΗΜΩΝ - ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη". Δεν αναφέρεται βέβαια το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ), για τη μη πληρωμή του οποίου η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
Όμως κι αν το τολμήσουν να ξέρουν ότι θα μας βρουν όλους ενωμένους. Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ».
Αυτές τις μέρες έγιναν και οι αποκαλύψεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ότι η πλουτοκρατία, με εγκύκλιο που εκδόθηκε δόλια μετά την κρίση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, απολαμβάνει σημαντικότατες εκπτώσεις (30% για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ και 60% για άνω των 2.000 τ.μ) και ότι υπάρχουν και πολλοί που διαφεύγουν πλήρως.
Η επιβολή της «νομιμότητας» είναι ολοφάνερο ότι στρέφεται αποκλειστικά κατά του λαού. Γι’ αυτό και οι δικαιολογίες του Δημάρχου μας κ. Σαραμάντου ότι ήταν αναγκασμένος να δώσει στην ΔΕΗ μεγαλύτερες τιμές ζώνης, που έφεραν και σοβαρή αύξηση του χαρατσιού (ο συντελεστής ανέβηκε στο 5), είναι εντελώς απαράδεκτες. Όπως τόσα χρόνια, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν τις άλλαζε, το ίδιο μπορούσε και έπρεπε να κάνει και αυτός. Για να μην μιλήσουμε για τα εγκληματικά «λάθη» που έγιναν.
Άλλωστε αν ο Δήμαρχός μας είναι τόσο μεγάλος οπαδός της νομιμότητας ας ξεπληρώσει τις οφειλές του Δήμου προς την ΕΥΑΘ (700.000 ευρώ) για να μας επιστρέψει και η ΕΥΑΘ (βάσει της συμφωνίας που υπογράφηκε με τον Μπάτο) τα μισά περίπου χρήματα από το χαράτσι στα υδρόμετρα. Μέχρι τότε βέβαια συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε τα 152 ευρώ.

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», Κίνηση Πολιτών Δήμου Ωραιοκάστρου.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Κελεσίδης Στάθης 2310 696683, κιν. 6979498881.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.