Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ευχές του Ασ. Γαβότση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.



Ευχές του Ασ. Γαβότση με  αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στους  δρόμους   της γνώσης και της πνευματικής καλλιέργειας στη  δημόσια εκπαίδευση  προστίθενται νέα εμπόδια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εύχομαι στο ξεκίνημα αυτής της δύσκολης χρονιάς μέσα από την καρδιά μου στους μαθητές  μας να έχουν υγεία και δύναμη για μία δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά.  Παράλληλα, εύχομαι στους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και στους  γονείς, καλό κουράγιο, καλή δύναμη και υπομονή   για να συνεχίσουν να αποτελούν το άοκνο στήριγμα ζωής για τα παιδιά και σε αυτή τη  δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα της εκπαιδευτικής  κοινότητας σε αυτούς τους καιρούς  είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα. Οι περικοπές στις δαπάνες για την  εκπαίδευση, θα έχουν  αναπόφευκτα τραγικές συνέπειες για τη νέα γενιά και την κοινωνία. Οι συνεχείς περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών,  η  έλλειψη υποδομών και η υποχρηματοδότηση της παιδείας,  επιτείνουν την κατάσταση διάλυσης στη δημόσια εκπαίδευση.

Το ίδιο μεγάλη όμως ας είναι και η αποφασιστικότητα όλων μας  για να συνδράμουμε, στην όσο το δυνατόν πιο άμεση και ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων του δήμου μας,  γιατί  η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό.

 Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.