Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η υπόθεση δολοφονίας σε βάρος 67 χρονου νεωκόρου,
 που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις Ρουμάνοι αθίγγανοι ηλικίας 38, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση», παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και «Απόπειρα Ληστείας».
Ένας εκ των δραστών παρακολούθησε τον Ι.Ναό λίγες μέρες πριν,  με τη μορφή επαίτη. Την ημέρα του συμβάντος και ενώ τελούνταν η Θ. Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου, οι τρείς δράστες εισήλθαν στο Ναό και ενώ οι δύο εξ’ αυτών απασχολούσαν το νεωκόρο, ο τρίτος κατάφερε τρία χτυπήματα με λοστό στο κεφάλι του θύματος. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την εικόνα της Παναγίας προσπαθώντας με τον ίδιο λοστό να σπάσουν το τζάμι με σκοπό να πάρουν τα τάματα χωρίς όμως να υπολογίσουν ότι αφενός μεν το τζάμι ήταν αλεξίσφαιρο και αφετέρου ότι το προσκυνητάρι είναι παγιδευμένο σε μόνιμη βάση με συναγερμό συνδεδεμένο με εταιρία παρακολούθησης. Μετά την  ενεργοποίηση του συναγερμού οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς τους άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε από την πρώτη μέρα του συμβάντος με σκοπό την εξιχνίασή του. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις, τη μεθοδολογία, την κατάρτιση των ανδρών καθώς και τα τεχνικά μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά κυρίως από τον ανθρωπισμό και τη διακριτικότητα με την οποία χειρίστηκαν την υπόθεση.
Θέλουμε όμως να εκφράσουμε τη λύπη μας για την απροθυμία κάποιων συνανθρώπων μας, οι οποίοι, ενώ υπήρξαν μάρτυρες του συμβάντος, ωστόσο όμως δεν θέλησαν να συνεργαστούν με τις Αστυνομικές Αρχές ή με τους ιερείς της Ενορίας, έτσι ώστε, έστω και ανώνυμα, να βοηθήσουν στην έγκαιρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν λυπηρό δείγμα απώλειας της κοινωνικής συλλογικότητας και αλληλεγγύης και είναι εντελώς απαράδεκτες για την ανθρώπινη φύση. Λυπούμαστε για τους συγκεκριμένους συνανθρώπους μας και για όλους όσους ακολουθούν το δρόμο της μοναξιάς του ατομισμού και θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικοί παράδεισοι, ούτε ατομικές σωτηρίες. Στη δύσκολη ώρα φαίνεται η ποιότητα του ανθρώπου.
Τονίζουμε ότι έγινε προσωπική ενημέρωση των ιερέων της Ενορίας από τους υπευθύνους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.
Ευχόμαστε η Παναγία μας να μην αξιώσει κανέναν να βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.